facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ: Ανοικτή στη συνεργασία με όλους τους Έλληνες ηγέτες

Ανοιχτή στη συνεργασία, με όλους τους Έλληνες ηγέτες, εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα σχετικά με την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον Λουκά Παπαδήμο.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο πρόεδρο στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι επιθυμεί ευρεία πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και ότι θα συνεργαστεί με όλους τους Έλληνες ηγέτες.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι η σταθεροποίηση της ευρωζώνης στην σημερινή της μορφή είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησής της.

"Έχουμε μόνον ένα στόχο, αυτός είναι να επιτύχουμε τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης στην σημερινή της μορφή", είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ορισμένοι γάλλοι και γερμανοί αξιωματούχοι είχε γίνει γνωστό ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε στενότερη ολοκλήρωση, ακόμα κι εάν αυτό σημαίνει να προχωρήσουν με μια μικρότερη ομάδα, τις χώρες του λεγόμενου σκληρού πυρήνα του ευρώ.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε επίσης στην Ιταλία, λέγοντας ότι χρειάζεται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και καλώντας να υπάρξει το ταχύτερο σαφήνεια σχετικά με την μελλοντική ηγεσία στη χώρα.

Η γερμανίδα καγκελάριος είπε πως η Ιταλία είναι τώρα "στο σωστό δρόμο", προσθέτοντας όμως ότι "ο χρόνος είναι το ουσιώδες" στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και ότι ο χρόνος "πιέζει".

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αφού η βουλή υιοθετήσει τα νεότερα έκτακτα μέτρα λιτότητας.

onair24.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news