facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΠΓΜΔ: Πιέσεις για τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος στο ζήτημα της ονομασίας

Έντονες είναι οι πιέσεις της ΠΓΔΜ για τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα της ονομασίας της κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωσης.


Κατά την παρέμβασή του σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Nikola Poposky, υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης, χωρίς άλλη καθυστέρηση, κοινά αποδεκτής λύσης, που δεν θα πλήττει την εθνική, πολιτιστική και γλωσσική ταυτότητα Ελλήνων και πολιτών της ΠΓΔΜ.

«Κάτι τέτοιο προϋποθέτει από τις δύο πλευρές να επιδείξουν προληπτική και εποικοδομητική στάση. Το “status quo” είναι επώδυνο και μη βιώσιμο και δεν είναι πια καιρός για την επιβολή εμποδίων στην ευρωατλαντική προοπτική της χώρας», εξήγησε.

«Έχουμε καλέσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει , με την ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «παράλογη και αντιευρωπαϊκή» τη στάση της Ελλάδας έναντι της ΠΓΔΜ , τα τρία τελευταία χρόνια και ζήτησε μια νέα προσέγγιση εκ μέρους της Αθήνας, ώστε να εγκαταλειφθούν οι «αποτυχημένοι κανόνες και συνήθειες του παρελθόντος».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην επικείμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, υπογραμμίζοντας ότι η επιθυμία της ΠΓΔΜ είναι να δοθούν οι διαβεβαιώσεις και οι εγγυήσεις για σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου, οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε, παραβιάστηκαν από την Ελλάδα.


«Πρόθεση της ΠΓΔΜ είναι η χώρα να εξέλθει από αυτό το αδιέξοδο προκειμένου να επικεντρώσει τις προσπάθειες της στο σημαντικό στόχο που είναι όλες οι χώρες των Βαλκανίων να καταστούν μέλη της Ε.Ε.», κατέληξε.


zougla.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news