facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Καταργούν βασικά τμήματα και από Νοσοκομεία της Ηπείρου!

Στο πλαίσιο της… αναδιάρθρωσης, οι Κυβερνώντες
Ανάστατοι πολίτες, γιατροί και εργαζόμενοι

Χωρίς όριο φαίνεται ότι είναι οι περικοπές στη δημόσια Υγεία, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Χθες, ένα έγγραφο που εστάλη από τον κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο, Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (στην οποία υπάγεται η Ήπειρος), προκάλεσε αναβρασμό σε πολίτες, γιατρούς και εργαζόμενους των Νοσοκομείων και στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, όσα Νοσοκομεία έχουν λιγότερες από 300 κλίνες δεν μπορούν να διαθέτουν βασικά εργαστηριακά τμήματα, όπως αιμοδοσίες, αξονικούς, μαγνητικούς τομογράφους κ.α.!

Μόνο ένα…
Στην Ήπειρο και σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα μόνο ένα Νοσοκομείο πληροί τις προϋποθέσεις, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και βέβαια είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής μας, τα οποία χωρίς τα παραπάνω εργαστήρια είναι, ουσιαστικά αδύνατο να λειτουργήσουν σωστά!
«Οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες, αφού χωρίς αυτά τα Τμήματα, κανένα Νοσοκομείο δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει γενική εφημερία» τόνισε χθες (Ήπειρος TV1), ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Ακόμη άγνωστο…
Πάντως, ακόμη παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με το άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Ηπείρου, το «Χατζηκώστα», αφού αυτό βρίσκεται στο όριο του κριτηρίου (έχει 350 κλίνες), την ώρα που στο έγγραφο δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά για τα Νοσοκομεία που έχουν από 300 έως 400 κλίνες!
Σε χθεσινή συνάντηση που είχε η ΕΙΝΗ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φώτη Βάββα, ο τελευταίος δεσμεύτηκε, ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για το Νοσοκομείο, ωστόσο άμεσα θα πρέπει ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.
«Τι θα γίνει με τα Νοσοκομεία σε Πρέβεζα, Άρτα, Φιλιάτες κ.α.; Θα μείνουν χωρίς τόσο βασικά τμήματα; Θα βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών το Υπουργείο, μόνο και μόνο για να κόψει κάποια ευρώ;» διερωτώνται Ηπειρώτες…

proinoslogos.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news