facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί: «Δεν υπάρχει τίποτα προς διαπραγμάτευση με τους Έλληνες»

Τους δικούς του όρους θα προσπαθήσει να επιβάλλει ο Νικολά Σαρκοζί στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde.

Με τίτλο «Οι όροι του Σαρκοζί προς τον Παπανδρέου», η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται στις θέσεις του γάλλου προέδρου κατά τη συνάντηση των Καννών.


«Δεν υπάρχει πλέον τίποτα προς διαπραγμάτευση» αναμένεται να επισημάνει ο Σαρκοζί, διαμηνύοντας ότι οι Έλληνες δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω μέχρι να υιοθετήσουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ζήτησε το ΔΝΤ.

Επίσης, αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος «το συντομότερο δυνατό», ενώ το ερώτημα προς τους Έλληνες θα είναι ένα: Θέλουν ή όχι την παραμονή τους στο ευρώ.

Σύμφωνα με τη Le Monde, οι θέσεις αυτές του Νικολά Σαρκοζί θα αποτελέσουν προϊόν διαβούλευσης με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Όλοι όσοι παρευρεθούν στη συνάντηση, θα επιχειρήσουν να θέσουν τον κ. Παπανδρέου προ των ευθυνών του, κι ενώ το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν ο κ. Παπανδρέου να έχει αντιδράσει όπως ο ισπανός πρωθυπουργός, Χοζέ Λουίς Θαπατέρο, που προκήρυξε εκλογές και έλαβε δύσκολα μέτρα.

Εάν επιμείνει στο δημοψήφισμά του, οι Ευρωπαίοι θέλουν το χρονοδιάγραμμα να επιταχυνθεί άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι το δημοψήφισμα δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί ούτε ένα επιπλέον ευρώ στην Ελλάδα, ενώ η εκταμίευση της έκτης δόσης είναι στον «αέρα».

newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news