facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Έσοδα 9 δις ευρώ από δημοπρασίες ομολόγων έχει αποκομίσει η γερμανική κυβέρνηση από το 2009

Απροσδόκητα έσοδα 9 δις ευρώ από δημοπρασίες ομολόγων έχει αποκομίσει η γερμανική κυβέρνηση την περίοδο των δύο τελευταίων ετών. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μία έρευνα που πραγματοποίησε ο οικονομολόγος Carsten Brzeski της ING στο Βέλγιο.


Τα επιτόκια των διετών γερμανικών ομολόγων σύμφωνα με τον Brzeski είναι σήμερα στο 0.3%, και των δεκαετών 1.7%. Τα εξάμηνα χαρτιά, που αποτελούν και τα πιο φτηνά, βρίσκονται στο 0.08%, από το 0.3% που ήταν πριν ένα μήνα.

Με την Γερμανία να παρουσιάζει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, και με τους διεθνείς επενδυτές να της προσφέρουν αφειδώς τα χρήματά τους, ο Brzeski υπολογίζει πως το Βερολίνο θα πρέπει να έχει ήδη αποκομίσει ένα καθαρό κέρδος περίπου €9 δις από τις δημοπρασίες ομολόγων τη στιγμή που η Ιταλία δανείζεται με 7% και η Γαλλία με 3%.

Όπως διαπιστώνει ο Carsten Brzeski «Είναι πολύ ενδιαφέρον, το ότι το ποσό αυτό είναι ήδη μεγαλύτερο από την πρόσφατα ανακοινωθείσα φορολογική μείωση ύψους 8 δις ευρώ που ανακοίνωσε το Βερολίνο για τα έτη 2013 και 2014. Όπως φαίνεται, οι Έλληνες είναι αυτοί που χρηματοδοτούν την φορολογική μεταρρύθμιση των Γερμανών».

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news