facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Π. Πανούσης για οφειλές 8 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο !

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 8 εκατομμύρια ευρώ (!) είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, για τα οποία συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 62χρονος Παναγιώτης Πανούσης.


Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβαν την Πέμπτη το μεσημέρι τον 62χρονο επιχειρηματία για μεγάλες οφειλές προς τη Δημόσιο, που προέρχονται από μη καταβολή ΦΠΑ.

Ο Παναγιώτης Πανούσης είναι διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης τεχνικής εταιρείας, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ που εδρεύει στην Αττική και σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο μεγάλου χρηματικού ποσού, που ξεπερνά τα 7.900.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, οι οφειλές αυτές προέκυψαν από έλεγχο των αρχών για τις συναλλαγές της ΑΤΤΙΚΑΤ το έτος 2010.

Η υπόθεση της "Σιγάλας"

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σε βάρος του Π. Πανούση εκκρεμούν κατηγορίες σχετικές με εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού για τη μετοχή "φούσκα" της εταιρείας Σιγάλας, την περίοδο 1999-2001.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας μαζί με άλλα 15 άτομα να δικασθεί για την υπόθεση της μετοχής "Σιγάλας"στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του στη δίκη αυτή θα είναι ο επιχειρηματίας Τρύφωνας Αποστολόπουλος και η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. (διαβάστε για την παραπομπή σε δίκη του Π. Πανούση και των συγκατηγορουμένων του εδώ).

Μάλιστα, για την υπόθεση της "Σιγάλας", ο Π. Πανούσης είχε αρχικά κριθεί προφυλακιστέος (όπως και ο Τρ. Αποστολόπουλος) μετά την απολογία του στους ειδικούς εφέτες ανακριτές που χειρίζονταν τις υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος και είχε αποφυλακιστεί στη συνέχεια με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τα προβλήματα στην ΑΤΤΙ-ΚΑΤ

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι τα δύο τελευταία χρόνια η ΑΤΤΙ-ΚΑΤ αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

Επίσης, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι τον τελευταίο καιρό ο κ. Πανούσης επιχειρούσε να πουλήσει το ποσοστό της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ στην Αττική Οδό, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την εξασφάλιση ρευστού.

Ο Π. Πανούσης, που είναι ο τρίτος επιχειρηματίας που συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία για ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Ενώπιον των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν απέδωσε τον ΦΠΑ, γιατί ακόμη δεν έχει πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο για σειρά κατασκευαστικών έργων, στα οποία έχει προχωρήσει η ΑΤΤΙΚΑΤ.

directNEWS.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news