facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Βάζει όρους και προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης

Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η εκταμίευση της 6ης δόσης καθώς το ΔΝΤ δεν έχει καθορίσει την ημερομηνία που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο.

Ο αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του διεθνούς ταμείου Ντέιβιντ Χόλει τόνισε ότι η αποστολή του ΔΝΤ είναι έτοιμη
να επιστρέψει στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης μόλις διασφαλιστεί η ευρεία πολιτική υποστήριξη. ««Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία» ήταν η απάντηση που έδωσε σε ερώτημα για το πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ που θα εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης».

Ο κ. Χόλει υποστήριξε πως θα ζητηθούν εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ωστόσο δεν ξεκαθάρισε την μορφή κατά την οποία θα έχουν. Πηγές του ταμείου τόνιζαν πως δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες αλλά και το ΔΝΤ μπορεί να μην είναι ενυπόγραφες αλλά να βρεθεί μία «φόρμουλα» που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την κυβέρνηση συνεργασίας, και μόλις διασφαλιστεί η ευρεία πολιτική στήριξη για τα μέτρα οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε με την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης. Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δείχνει τώρα τη δέσμευσή της στην υλοποίηση της οικονομικής ανάπτυξης».

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Χόλει διέψευσε ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πόουλ Τόμσεν βρίσκεται στην Φρανκφούρτη και ότι συμμετέχει σε συνομιλίες με τράπεζες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

real.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news