facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Απαραίτητη η 6η δόση για τις συντάξεις

Βουδούρης: Απαραίτη η συναίνεση των κομμάτων ώστε να εκταμιευτεί η έκτη δόση

Απολύτως απαραίτητη θεωρεί ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) την συναίνεση των κομμάτων ώστε να εκταμιευτεί η έκτη δόση. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γεράσιμος Βουδούρης είπε πως η καταβολή των συντάξεων
για τα τέλη Δεκεμβρίου βρίσκεται «στον αέρα», ενώ το ταμείο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό 120 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο των Βενζινοπωλών.

Σε εσωτερικό δανεισμό 100 εκ. ευρώ από το ΤΑΠ ΔΕΗ και 130 εκ ευρώ από το ΕΤΕΑΜ έχει ήδη προχωρήσει το ΙΚΑ.

«Εάν δεν εκταμιευτεί η έκτη δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου, τα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, αφήνοντας να εννοηθεί πως χωρίς τη νέα δόση θα υπάρξει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, τόνισε πως το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι πολύ σοβαρό, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει αποθεματικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα τα ταμεία να κάνουν εσωτερικό δανεισμό.

Στο μεταξύ, κατηγορηματικά αντίθετος στις γραπτές δεσμεύσεις που ζητά η ΕΕ, Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει να εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ οι Βρυξέλλες επανήλθαν εκ νέου σήμερα, ζητώντας γραπτές εγγυήσεις από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις εκλογές που θα γίνουν.

«Το Eurogroup συνολικά περιμένει από την Ελλάδα, τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, να παράσχουν σαφείς και αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις για εφαρμογή της συμφωνίας...και το περιμένουμε αυτό εγγράφως. Μιλάμε για ενυπόγραφη επιστολή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ σε δημοσιογράφους.

skai.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news