facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η εκταμίευση της 6ης δόσης ανάβει τις εκλογικές μηχανές της Ν.Δ.

Αναμένεται να θέσει με μεγαλύτερη ένταση το θέμα της προσφυγής στις κάλπες

Σε εκλογική τροχιά βρίσκεται πλέον η Νέα Δημοκρατία και η αντίστροφη μέτρηση για τον χρόνο των εκλογών έχει σημάνει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη χθεσινοβραδινή
απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της περίφημης έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Για τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά η ημερομηνία των εκλογών -επιμένουν στην αξιωματική αντιπολίτευση πως η καταλληλότερη ημερομηνία είναι η 19η Φεβρουαρίου 2012- εξαρτάται από την ολοκλήρωση του PSI.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στο PSI, που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Από σήμερα, και αφού πλέον ξεκαθάρισε οριστικά το θέμα της έκτης δόσης, η Ν.Δ. αναμένεται να θέσει με μεγαλύτερη ένταση το θέμα της προσφυγής στις κάλπες, θεωρώντας την 19η Φεβρουαρίου «ως την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών.


Προκαθορισμένος ο κυβερνητικός βίος
Εξάλλου, τα μηνύματα που φθάνουν στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. από βουλευτές και στελέχη είναι πως η κομματική βάση επιμένει στην άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα αναφέρουν, ότι σε όσες κομματικές εκδηλώσεις παρευρίσκονται, οι ψηφοφόροι τους επισημαίνουν πως μέσα από μια εκλογική διαδικασία θα υπάρξει εκτόνωση και θα αποτρέψει μια γενικευμένη κοινωνική έκρηξη το επόμενο διάστημα.

Γι' αυτό και αρχίζει από κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. να προβάλλεται εκ νέου -πλέον θα φανεί με ιδιαίτερη ένταση- το επιχείρημα πως ο βίος της παρούσας κυβέρνησης -την οποία χαρακτηρίζουν μεταβατική- είναι προκαθορισμένος.

«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν είναι αποτέλεσμα προγραμματικών συγκλίσεων, αλλά μια συμφωνία για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων στόχων» αναφέρουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και στο επιτελείο του κ. Σαμαρά έχουν την εικόνα ότι το PSI προχωράει ικανοποιητικά και εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ημερομηνία των εκλογών.

«Η 19η Φεβρουαρίου δεν βγήκε στον αέρα από εμάς, ούτε την αποφασίσαμε εμείς ελαφρά τη καρδία. Εγινε σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο και το επιτελείο του και η ανακοίνωση που βγήκε σάς θυμίζω ότι φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών» ανέφερε (Βήμα fm) ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης δίνοντας τη γραμμή.


Φουλ για εκλογές
Στις τάξεις της Ν.Δ. κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι το ΠαΣοΚ επιθυμεί διακαώς την επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης για να μπορέσει να ανακτήσει πολιτικές δυνάμεις και να παγιωθεί η αίσθηση στην κοινή γνώμη πως υπάρχει συγκυβέρνηση, κάτι το οποίο αρνείται με ένταση η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Υπάρχει μια προσπάθεια από τον κ. Παπανδρέου να λησμονηθούν όλα. Να πούμε τώρα ότι έχουμε μια άλλη κυβέρνηση» ανέφερε (Ρ/Σ ΝΕΤ) ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, τονίζοντας με έμφαση τα φαινόμενα ασυνεννοησίας στην κυβέρνηση.

«Αν ο κ. Παπαδήμος θεωρεί ότι μπορεί να επιτύχει περισσότερα με αυτή την κυβέρνηση είναι γνώμη του. Εμείς ξέρουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι για να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, να καταβληθεί η έκτη δόση, να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και να πάμε σε εκλογές» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μαξ. Χαρακόπουλος που σημείωσε (Βήμα fm) ότι «με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ε.Ε. η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να κινηθεί γρήγορα, προκειμένου να ''κλειδώσει'' η συμφωνία, να ολοκληρωθεί το ''κούρεμα'', να ολοκληρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να μην τεθεί εν αμφιβόλω και λόγω δικών μας καθυστερήσεων».

Για τη Ν.Δ. τα φαινόμενα ασυνεννοησίας που παρατηρούνται στην κυβέρνηση μεταξύ υπουργών, ενισχύουν το επιχείρημά τους, ότι δεν μπορεί να είναι μακράς πνοής. Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος υπενθύμισε το 1974 και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

«Είχε να αντιμετωπίσει ακόμα τραγικότερες στιγμές για τον ελληνισμό με την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου από τον Αττίλα, την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, μετά την πτώση της δικτατορίας» είπε και συμπλήρωσε: «Εντούτοις μέσα σε τρεις μήνες, το Νοέμβριο του 1974, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές».


Επιμένει αντιπολιτευτικά
Την ίδια στιγμή που η Ν.Δ. άναψε τις…εκλογικές της μηχανές, θα συνεχίσει να κινείται αντιπολιτευτικά, με στόχο -όπως ανέφερε χθες το Βήμα- να υποδηλώσει ότι παραμένει σε τροχιά αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη επισημαίνουν ότι πρέπει το κόμμα να κρατήσει ευδιάκριτες αποστάσεις και να προβάλλει το επιχείρημα πως εάν δεν υπάρξει έλεγχος και εναλλακτική πρόταση απέναντι στο κυβερνητικό έργο, η «αγανάκτηση της κοινωνίας» μπορεί να εκτονωθεί «στον δρόμο».

Η Ν.Δ. δεν αναμένεται να στραφεί κατά του κ. Λ. Παπαδήμου, αλλά θα επικεντρωθεί να περάσει το μήνυμα, ότι ο νέος Πρωθυπουργός δεν ελέγχει τη δράση των υπουργών του - κατά βάση εκείνων που προέρχονται από το ΠαΣοΚ που συνεχίζουν την ίδια πολιτική.

Το κυρίαρχο θέμα της αντιπολιτευτικής τακτικής για την ηγεσία της ΝΔ είναι μάλλον λυμένο και κεντρικά στελέχη λένε ότι έχει τη δυνατότητα συντήρησης υψηλών τόνων και κυρίως ασφυκτικής πίεσης στην κυβέρνηση, έστω και αν αυτό ενέχει κινδύνους, λόγω της συμμετοχής δυο αντιπροέδρων στο υπουργικό συμβούλιο.

«Θα πρέπει να μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους» είναι το σύνθημα των επιτελών της Ν.Δ. και πλέον άλλα περιθώρια συναίνεσης δεν υπάρχουν, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματος για σκληρή αντιπολίτευση, χωρίς την πολυτέλεια των θετικών κρίσεων για την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο κ. Μιχελάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπανδρέου για μεθοδεύσεις και χιλιάδες παράνομες προσλήψεις τα έτη 2010 και 2011 που συνέβαλαν στον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού.

«Είναι η πιο ανήθικη, άδικη και ουσιαστικά παράνομη μεθόδευση των δυο τελευταίων χρόνων. Μεθόδευση για την οποία είναι υπόλογοι όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, δείχνοντας πως η Ν.Δ. θα κρατήσει ψηλά την αντιπολιτευτική σημαία.

tovima.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news