facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος στις Βρυξέλλες για την 6η δόση

Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου 2011, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες, όπου την Δευτέρα θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των γραπτών διαβεβαίωσεων, που έχει ζητηθεί από την Ευρωζωνη, για την πιστή τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Ο κ. Γιουνκερ σήμερα το πρωί δήλωσε ότι «αναμένουμε επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα».

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε σήμερα ότι αυτό που προέχει και στην περίπτωση της Ιταλίας- είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η οποία κλονίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως είπε, «μετά από τρία χρόνια οικονομικής κρίσης, αυτό που απαιτείται είναι να μην υπάρχουν απρόβλεπτες εξελίξεις και να υπάρχει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλταφάζ επεσήμανε ότι η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός και το ζητούμενο είναι να συνοδεύεται από μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα κυρίως σε χώρες όπου έχουν παρατηρηθεί χρόνιες απώλειες ανταγωνιστικότητας όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, αρχίζουν σήμερα στη Φραγκφούρτη οι διαπραγματεύσεις για τους όρους που θα διέπουν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, μετά την έγκριση που έδωσε ο πρωθυπουργός στο σχέδιο που του παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος είχε το βράδυ συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νώρίτερα, ο κ. Νταλάρα συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο με τον οποίο και συζήτησε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και ειδικότερα στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Για το ίδιο θέμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε χθες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας Oλι Ρεν.

Σε ότι αφορά τις έγγραφες δεσμεύσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το πρωί στη Βουλή επέμεινε στις θέσεις του: «Τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει ένα κόμμα από το να σας στηρίξει να γίνετε εσείς πρωθυπουργός ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία; Δεν φτάνει και απαιτείται μια προσωπική δήλωση;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Διεμήνυσε ότι οι αποφάσεις του κοινοβουλίου είναι που δεσμεύουν τη χώρα και όχι οι προσωπικές δηλώσεις.

tanea .gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news