facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τι σχεδιάζει για τις επόμενες 40 μέρες το υπουργείο Οικονομικών

Αρχές Δεκεμβρίου θα έρθουν τελικώς στην Ελλάδα τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης από το α’ πακέτο βοήθειας.

Αυτό είναι το ρεαλιστικό σενάριο, που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, ως προς την τακτοποίηση των ανελαστικών τους υποχρεώσεων, που πρέπει να διευθετηθούν από τώρα έως και στο τέλος του έτους.


Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, βεβαίως, τα λεφτά να έρθουν και μέσα στο επόμενο 7ημερο, όμως, αυτή είναι η αισιόδοξη εκδοχή των πραγμάτων και στο οικονομικό επιτελείο προτιμούν να την …αγνοούν, για να μην απογοητευθούν.

Με τα λεφτά αυτά, μεταξύ άλλων, θα αποκατασταθούν οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, θα διασφαλιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και βεβαίως θα πληρωθούν οι ομολογιακές λήξεις του Δεκεμβρίου, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ, από τα οποία, τα 3 δισ. είναι άμεσα απαιτητά σε ρευστό.

Παράλληλα, στο υπουργείο εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμα και τον επόμενο μήνα να προχωρήσουν σε μια, τουλάχιστον, έκδοση εντόκου γραμματίου, σπάζοντας μια παράδοση που λέει ότι το Δεκέμβριο δεν γίνονται τέτοιες κινήσεις.

Η κατάσταση ωστόσο θεωρείται και είναι έκτακτη, οπότε οι εξαιρέσεις επιτρέπονται. Άλλωστε, κάτι ανάλογο έγινε και τον Αύγουστο, όταν και πάλι οι εκδόσεις δεν γίνονταν, αλλά φέτος, κατ’ εξαίρεση, έγιναν.

Το δημόσιο έχει άμεση ανάγκη για κεφάλαια και τώρα του παρουσιάζεται μια ακόμα ευκαιρία.

Μέσω του νέου πακέτου ρευστότητας, μέσω εγγυήσεων, ύψους 30 δισ. που παρέχεται στις τράπεζες, μπορεί να διεκδικήσει ένα καλό μέρος τους κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μέσω τέτοιων εκδόσεων.

Γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

newsbomb.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news