facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στα 300 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος των «μαϊμού» συντάξεων

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση του ΙΚΑ

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε σήμερα ότι ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ το ποσό που δόθηκε σε συντάξεις «μαϊμού» και από 1η Δεκεμβρίου θα κινηθεί νομικά για την διεκδίκησή τους από αυτούς που παράνομα τα καρπώθηκαν.


Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι «δεν έχουν πλέον περιθώρια για, ούτε ένα ευρώ, μείωση των συντάξεών τους. Αντί γι' αυτό», όπως είπε, «θα ενταθεί ο αγώνας κατά της εισφοροδιαφυγής και της εξάλειψης των "μαϊμού" συντάξεων».

Ωστόσο, όπως εξήγησε μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους, με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο.

Όπως υπογράμμισε οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1200 ευρώ το μήνα. Ήδη με την απογραφή εντοπίσθηκαν αρχικά 100.000 περιπτώσεις, στις οποίες καταβάλλονταν οι συντάξεις, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν.

Μέχρι σήμερα 20.000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει και άλλοι παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις τους.

Η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ απ΄αυτές τις συντάξεις «μαϊμού» υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ και για τα οποία, από 1η Δεκμεβρίου, θα ξεκινήσει η διεκδίκησή τους νομικά από εκείνους που παρανόμως τα εισέπρατταν.

newsbeast.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news