facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σε 24ωρη απεργία την 1η Δεκεμβρίου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας

Εικοσιτετράωρη απεργία για την 1η Δεκεμβρίου εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, κατά του νέου προϋπολογισμού του 2012 που αναμένεται να ψηφίσει η νέα κυβέρνηση συνεργασίας.


«Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική που αφήνει πίσω της κοινωνικά κουφάρια τόσο εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι γιατί στρατηγικά διαφωνούμε και με κάθε τρόπο θα εναντιωνόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοινωσή της, αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών παροχών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, κατ' απαίτηση του μνημονίου, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Η απεργία αυτή, επισημαίνει η ΓΣΕΕ, είναι μία αγωνιστική απάντηση στην συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική των εφεδρειών/απολύσεων, της περικοπής και ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των ΒΑΕ, καθώς και των νέων φορολογικών βαρών κατά των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα «με στόχο την αλλαγή της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την ύφεση, να αυξάνει δραματικά την ανεργία, το χρέος, τα ελλείμματα, τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στη «μνημονιακή» πολιτική και στο νέο «μνημονιακό» προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.

Πέραν της γενικής Απεργίας η ΑΔΕΔΥ προχωρά την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση, αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα.

Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στη δίωρη στάση εργασίας, όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Την ίδια μέρα θα επιδοθεί στην πορτογαλική πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Newsroom ΔΟΛ
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news