facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μείωση μισθών 20% προτείνει η Εθνική Τράπεζα

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις της Διοίκησης και του συλλόγου των εργαζομένων αρκετών Τραπεζών, με τις πρώτες να προτείνουν σημαντική μείωση στους μισθούς των εργαζομένων.
Στόχος των διοικήσεων των υπαλλήλων είναι ο περιορισμός των αναγκών σε νέα κεφάλαια, ενόψει "κουρέματος" στο ελληνικό χρέος και των ζημιών που θα προκύψουν από τους ελέγχους της Blackrock στα δανειακά χαρτοφυλάκια.

Στο πλαίσιο υποχώρησης του κόστους λειτουργίας τους, εξετάζουν εκτός από περικοπές στο μισθολογικό τους κόστος, αναδιοργάνωση και κλείσιμο καταστημάτων, ώστε να απελευθερώσουν κεφάλαια και να προσαρμόσουν τις δαπάνες τους στα νέα επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας.
Η πρόταση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αφορά σε οριζόντιες μειώσεις μισθών κατά 20% με στόχο την εξοικονόμηση πόρων ύψους 150 εκατ. ευρώ, η οποία θα συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό των κεφαλαίων που θα αντληθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) λόγω των απομειώσεων από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και την αύξηση των επισφαλειών.
Ανάλογες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται ήδη σε Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων.
Μειώσεις μισθών έχουν ήδη ζητήσει από τους εργαζομένους τους οι διοικήσεις της Εμπορικής και της Γενικής Τράπεζας, καθώς Credit Agricole και Societe Generale αντίστοιχα θέλουν να πετύχουν μείωση του λειτουργικού κόστους των θυγατρικών τους στην Ελλάδα.
Στην Εμπορική Τράπεζα έχει γίνει πρόταση για επιβολή πλαφόν στις ετήσιες αποδοχές σε όλες τις διευθύνσεις και για την κατάργηση επιδομάτων που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, ενώ στη Γενική επιδιώκεται από τη διοίκηση η οριζόντια περικοπή των μισθών κατά 15%.

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news