facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αύριο κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2012

Αύριο κατατίθεται στη Βουλή, ο προϋπλογισμός του 2012. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα θα συζητηθεί και στο υπουργικό συμβούλιο. "Αγκάθι" θεωρείται το πού θα κλείσει τελικά το φετινό έλλειμμα, αφού όπως φαίνεται θα είναι πάνω από το 9% του ΑΕΠ, καθώς στο δεκάμηνο η «μαύρη τρύπα» των εσόδων διευρύνθηκε στα 4,5 δισ. ευρώ.


Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει την υστέρηση των εσόδων κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος, λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης, βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στη μείωση των εισοδημάτων.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η πρόεβλεψη για το εφετινό έλλειμμα ήταν 8,5%, ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά να κλείσει πάνω από το 9% και να διαμορφωθεί στο 9,2-9,3%.

Για τον προϋπολογισμό του 2012, οι δανειστές έχουν ζητήσει να κλείσει στα όρια του 7%, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο, θα μπορούσε να θεωρηθεί παρήγορο ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του PSI, μπορεί να φέρει πλησιέστερα τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012.

Star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news