facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ από τα εξάμηνα έντοκα

Ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την πώληση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, με το επιτόκιο να ενισχύεται ελαφρώς σε σχέση με την αντίστοιχη δημοπρασία του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ , το επιτόκιο ανήλθε στο 4,89% από 4,86% που ήταν στη δημοπρασία της 11ης Οκτωβρίου.


Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,91 φορές έναντι συντελεστή κάλυψης 2,73 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,910 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,91 φορές. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011, στις 12μ.μ. Σημειώνεται ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

naftemporiki.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news