facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από 10 επιχειρηματίες συνελήφθησαν για μη καταβολή ΦΠΑ

Άλλες τουλάχιστον 10 δικογραφίες με μεγάλους χρεοοεφειλέτες του δημοσίου έχουν φτάσει στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας.

Έχει αρχίσει κύκλος ερευνών, ώστε όσοι ξέχασαν να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους έναντι του δημοσίου να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.


Δεν πρόκειται για νέο νόμο, αλλά για εφαρμογή ουσιαστικά του αδρανούς από το ... 1990 νόμου 1882/90 ο οποίος τροποποιήθηκε με τον 3941 του 2011, διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές και σύμφωνα με τους οποίους, το αδίκημα της μεγαολοοφειλής χαρακτηρίζεται ως διαρκές, 20μηνης διάρκειας.

Ο επιχειρηματίας της τεχνικής κατασκευαστικής για παράδειγμα που συνελήφθη χθες, δεν κατηγορείται μόνο για ένα κακούργημα για τα χρέη και τις οφειλές, αλλά για τουλάχιστον 3, όπως αυτά προκύπτουν από την παρακράτηση 3,5 εκατομμυρίων για ΦΠΑ, από την μη καταβολή φόρων ύψους 1,5 εκατομμυρίου και άλλων υποχρεώσεων που απορρέουν ανά είδος και η "αξία" ξεπερνά τα 150.000 ευρώ που σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσδιορίζουν το αδίκημα ως κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως σημειώνεται επίσης, οι παραπάνω των 10 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί κι αποσταλεί στην Οικονομική Αστυνομία, αφορούν σε περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών του 1 εκατομμυρίου και άνω, ενώ οι δικογραφίες αποτελούν προϊόντα σύνταξης κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των κατά τόπους Εφοριών στις οποίες υπάγονται οι διωκόμενοι.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, αναλλοίωτη παραμένει η ουσία ότι πρόκειται για χρήματα τα οποία έχουν "μεταναστεύσει" σε ξένες τράπεζες και η νομοθεσία δεν παρέχει την δυνατότητα σε διωκτική αρχή και Δικαιοσύνη να προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ιδίου, ή των συγγενικών προσώπων πρώτου βαθμού.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news