facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Reuters: Πιθανόν το Νοέμβριο η πτώχευση της Ελλάδας

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters η έλευση του Μάριο Ντρόγκι στη θέση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα σημάνει αυτόματα μία πιο σκληρή στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.


Καθοριστικές κρίνονται οι επόμενες εβδομάδες για την Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Reuters, καθώς όπως αναφέρει εδώ και δύο χρόνια γίνονται τρομερές προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους με εκατοντάδες δισεκατομμύρια, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία επιτυχία.



Όπως αναφέρουν στο δημοσίευμα υπό άλλες συνθήκες το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα εκτός δημοσιονομικών στόχων θα έπρεπε να την οδηγήσει σε διακοπή της δανειοδότησης από τους δανειστές της. Κι αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν γίνεται γιατί τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία που είναι οι κυριοι δανειστές μας δεν είναι έτοιμοι ακόμα για μία πτώχευση.


Ωστόσο, αναφέρει πως πριν η ελληνική κυβέρνηση λάβει και την έβδομη δόση οι κανόνες του παιχνιδιού στην Ευρωζώνη θα αλλάξουν γιατί τότε τόσο η Γερμανία και η Γαλλία θα έχουν καταφέρει να θωρακίσουν καλύτερα τις τράπεζές τους.


Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου ερευνών Bruegel, Γκούντραμ Γουλφ είναι πολύ πιαθνή η πτώχευση της Ελλάδας τον Νοέμβριο από τη στιγμή που θα ισχύσει ο νέος Χρηματοπιστωτικός Μηχανισμός Στήριξης.
newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news