facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Le Monde: Ο Παπανδρέου απαντά με δημοψήφισμα στις διαδηλώσεις

«Οι Έλληνες τάσσονται κατά της συμφωνίας για κούρεμα του χρέους»

«Εν μέσω διαδηλώσεων ενάντια στην πολιτική λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ο έλληνας πρωθυπουργός προκήρυξε δημοψήφισμα για τη νέα ευρωπαϊκή βοήθεια προς τη χώρα» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε μία από τις πρώτες αντιδράσεις του διεθνούς Τύπου στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.


Ο γαλλικός Τύπος αλλά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία επισημαίνουν στις ανταποκρίσεις τους ότι οι Έλληνες τάσσονται κατά της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους όπως φάνηκε και από την δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής».

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η κυβέρνηση ζητά και ψήφο εμπιστοσύνης ενώ υπάρχουν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠαΣοΚ για την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press σημειώνει ότι «πολλοί βουλευτές βρέθηκαν προ εκπλήξεως» και διευκρινίζει ότι δεν δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο και για το δημοψήφισμα.

Επισημαίνεται ωστόσο η αξία του δημοψηφίσματος καθώς «είναι το πρώτο που διοργανώνεται στη χώρα μετά το 1974 όταν μετά την πτώση της δικτατορίας καταργήθηκε η μοναρχία».

tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news