facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Υποβάθμιση Ιταλίας και Ισπανίας από Fitch

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας στο Α+, από ΑΑ-, με αρνητικές προοπτικές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, λίγες μέρες μετά την υποβάθμιση από τη Moody's.


O oίκος επικαλείται τις συνέπειες της επιδείνωσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείει περαιτέρω υποβάθμισή του ιταλικού χρέους, σε περίπτωση που η χώρα αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για τη μείωση του ελλείμματος.



Λίγα λεπτά αργότερα ο Fitch ανακοίνωσε της υποβάθμιση και της Ισπανίας, κατά δύο βαθμίδες, στο AA-, επίσης με αρνητικές προοπτικές.


Στην ανακοίνωσή του για την Ισπανία, ο οίκος σημειώνει πως «η υποβάθμιση αντανακλά την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τους κινδύνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή».


Είχε προηγηθεί την Τρίτη η υποβάθμιση του κρατικού χρέους της Ιταλίας κατά τρεις βαθμίδες, στο Α2 από Aa2, με αρνητικές προοπτικές προχώρησε από τη Moody's, ο οποίος ανακοίνωσε πως διαβλέπει κινδύνους στη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του ιταλικού χρέους αλλά και επικαλούμενος την «ατονία» της ανάπτυξης.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news