facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για το «τυφλό» FIR τη νύχτα της Τετάρτης

Δικαστική έρευνα για το «μπλακ-άουτ» στον εθνικό ενάεριο χώρο


Η εισαγγελία καλείται να διελευκάνει τη βλάβη που «τύφλωσε» τον ελληνικό ενάεριο χώρο

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των πτήσεων και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι.

Είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Αρ. Μπουρδάρα, ο οποίος ζήτησε από την κυρία Ράικου να διερευνήσει την υπόθεση. Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα κ. Χαρ. Λακαφόση, ενώ παράλληλα το υπουργείο Υποδομών διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης διακοπή της ηλεκτροδότησης «έριξε» το σύστημα τροφοδοσίας των ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ), καθώς και της Προσέγγισης Αθηνών.

Το αποτέλεσμα ήταν, επί οκτώ λεπτά - όσο δηλαδή χρειάστηκε για να λειτουργήσει το εφεδρικό σύστημα ηλεκτροδότησης - να μη γνωρίζουν οι υπηρεσίες εδάφους τι συμβαίνει στον εθνικό εναέριο χώρο, την ώρα που 150 αεροσκάφη διέσχιζαν το FIR Αθηνών.

Ο έλεγχος των ραντάρ επανήλθε σταδιακά μετά από τέσσερις ώρες, ωστόσο ως το μεσημέρι της Παρασκευής το πρόβλημα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Αυτό είχε ως συνέπεια να καταγράφονται καθυστερήσεις στις πτήσεις ως και τρεις ώρες, καθώς τηρείται περιορισμένη χωρητικότητα στο FIR Αθηνών για λόγους ασφαλείας.
tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news