facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Eμφύλιος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων...


Με βαριές αλληλοκατηγορίες συνεχίζεται η αντιπαράθεση μέσα στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον απόηχο της απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις στα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια. Οι σκληρές εκφράσεις για «πολτικολογούντες - κομματικολογούντες» αλλά και...
για «εντολοδόχους υπονομευτές» χαρακτηρίζουν το εκρηκτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανάμεσα στην πλειοψηφία υπό τον αρεοπαγίτη Χαρ. Αθανασίου και τη μειοψηφία υπό την επίσης αρεοπαγίτη Βασιλική Θάνου.«Αιχμή του δόρατος» για τη σφοδρή κόντρα τους ήταν το ψήφισμα της έκτακτης Γ.Σ. της Ένωσης για καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων από τις 12.00 –15.00 στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια αλλά και τη μη έκδοση δικαστικών αποφάσεων πέραν λίγων εξαιρέσεων με επείγοντα χαρακτήρα, έως τη σύγκληση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του κλάδου. Αιτίες της διαμαρτυρίας των δικαστών ήταν η υπαγωγή των νεοεισερχόμεων συναδέλφων τους στο ΙΚΑ αλλά και οι περαιτέρω περικοπές των αποδοχών τους.

Ωστόσο η απόφαση περί κινητοποιήσεων δεν βρήκε σύμφωνες όλες τι δικαστικές ενώσεις με τους Διοικητικούς Δικαστές να περιορίζονται σε ημίωρες διακοπές και τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μη συμμετέχουν καθόλου. Αυτή τη φορά όμως τα πυρά έρχονται σε βάρος της πλειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων από το εσωτερικό της καθώς η μειοψηφία αμφισβητεί ακόμη και την ομοφωνία της απόφασης για τις κινητοποιήσεις.

Μεταξύ άλλων η μειοψηφία αναφέρει πως «το ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης δεν ήταν ομόφωνο ως προς τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

α) συμφωνήσαμε μεν όλοι ότι καθίσταται πλέον αναγκαίο να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις με συμβολικές (μεμονωμένες) στάσεις εργασίας, συνοδευόμενες με ενημέρωση της κοινής γνώμης, όχι όμως με την ακραία μορφή, που καταχωρήθηκε στο ψήφισμα, δηλαδή με καθημερινές, τρίωρες και επί δύο μήνες διακοπές συνεδριάσεων, μέχρι την τακτική γενική συνέλευση, η οποία είχε ήδη προσδιοριστεί κατά την συνεδρίαση του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου για την 11-12-2011.

Το ακραίο αυτό μέτρο έδωσε τη δυνατότητα να υποστηρίζεται εύλογα ότι οι δικαστές πραγματοποιούν μορφή απεργίας, την οποία απαγορεύει το άρθρο 23 του Συντάγματος,

β) επίσης διαφωνήσαμε και δεν αποδεχθήκαμε την πρόταση ότι θα ασκούμε το Λειτούργημά μας μόνο στα Δικαστικά Καταστήματα και μόνο κατά το ωράριο λειτουργίας αυτών, διότι με το μέτρο αυτό υποβαθμίζουμε οι ίδιοι το θεσμικό ρόλο του Λειτουργήματός μας και δηλώνουμε ότι αποδεχόμαστε να υπαλληλοποιηθούμε,

γ) ουδόλως τέθηκε υπό την έγκριση της γενικής συνέλευσης το τμήμα του κειμένου του ψηφίσματος, στο οποίο περιέχονται φράσεις, που συνιστούν αναμφίβολα «πολιτικολογία και κομματικοποίηση», (αθρόες προσλήψεις ειδικών συμβούλων σε υπουργικά γραφεία, ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις κατασκευών από τον προϋπολογισμό της Βουλής, παροχή αυτοκινήτων στους Βουλευτές με συμβάσεις leasing κ.α.)». Η μειοψηφία μάλιστα ζητεί επίσπευση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Ένωσης Χαρ.Αθανασίου και των υπολοίπων μελών της πλειοψηφίας με ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Αναγκαία απάντηση, Ευθυγράμμιση- υπονόμευση-πλαγιοκόπηση»: όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Με την ανυπόγραφη ανακοίνωση τους «μέλη» του ΔΣ της Ένωσης μας, επιχειρούν να τριτοφαλαγγίσουν τους αγώνες μας. Οι μάσκες έπεσαν. Συστρατεύθηκαν τα πιο πάνω μέλη του ΔΣ με τους επικριτές μας... αποφάσισαν, ως εντολοδόχοι, να ευθυγραμμισθούν με τις ταυτόσημες φράσεις «περί πολιτικολογίας και κομματικοποίησης» Κυβερνητικού παράγοντα και με άλλες ανακοινώσεις.

Αλήθεια, τι σύμπτωση !!! Σε ποιον θέλουν να φανούν αρεστοί τα τρία (;) μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ ; Έχουν την εντύπωση ότι έτσι θα υπονομεύσουν τους αγώνες μας, πλαγιοκοπώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και τη συνοχή μας ; Γιατί δεν σηκώθηκαν στη Συνέλευση με λεβεντιά και να πουν διαφωνούμε και μειοψηφούμε;»

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news