facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΥΡΙΟ ΑΝΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Οι «θυσίες του ελληνικού λαού» είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το «ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδας».

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει στο εσωτερικό της χώρας μήνυμα που επιβεβαιώνει την «ορθότητα της εμμονής στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου» - ανάλογο είναι και το μήνυμα (επιβράβευσης) που θέλησε να στείλει στους βουλευτές του.


Ακολουθώντας την τακτική της συνθηματολογίας, ο κ. Παπανδρέου είπε πως «τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης», επισημαίνοντας πως οι αποφάσεις πρέπει να είναι καθοριστικές για να πάμε σε μία «Ευρώπη της αλληλεγγύης», καθώς καθημερινά χάνεται η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στους θεσμούς και στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην κοινωνική συνοχή της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αποφασιστικές κινήσεις για να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής και να βάλει σε μια βιώσιμη βάση την οικονομία της.

Μάλιστα, προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της Τετάρτης, ο κ. Παπανδρέου είπε πως «οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες είναι ιστορικές».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία. Μόσιαλο, ο Ζοζέ Μπαρόζο είπε στον πρωθυπουργό ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν αναλυτικά για τις συζητήσεις που γίνονται στο Eurogroup, και τη λειτουργίας της task force στην Ελλάδα και για την τεχνική βοήθεια που παρέχει, ενώ συζήτησαν και για την απόφαση να μειωθεί η εθνική συμμετοχή στα επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, μιλώντας ενώπιον του ολλανδικού κοινοβουλίου, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τασσόταν μεν υπέρ της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης μέσω του ΔΝΤ, αλλά προσέθετε πως είναι σημαντικό η Ευρώπη να αντιμετωπίσει αυστηρά την Ελλάδα για να διασφαλίσει ότι η Αθήνα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

elzoni.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news