facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ή είσαι σκύφτης,ή προδότης ή ανίκανος....Ή και τα τρία....Διάλεξε και πάρε Πρωθυπουργέ ....

«Αντίο» στο ΔΝΤ και επιστροφή στις αγορές το 2012 λέει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός


Η Ιρλανδία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη από τις τρεις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται εκτός διεθνών αγορών (Ελλάδα και Πορτογαλία οι άλλες δύο), η οποία θα αποχαιρετήσει το ΔΝΤ. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός , προαναγγέλλοντας την επάνοδο εντός του 2012.



«Από όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η Ιρλανδία αποτελεί το παράδειγμα», δήλωσε ο Κένι σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.


Και πρόσθεσε ότι η Ιρλανδία βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να πει πρώτη «αντίο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».


Η Ιρλανδία ήταν η δεύτερη, μετά την Ελλάδα, χώρα που προσέφυγε σε διεθνή βοήθεια προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δανειακές της υποχρεώσεις.


Συμφώνησε με το ΔΝΤ και την ΕΕ σε ένα «πακέτο» βοήθειας 67,5 δισ. ευρώ για να στηρίξει τον τραπεζικό της τομέα, στα χρέη του οποίου οφείλεται η οικονομική κατάρρευση ολόκληρης της χώρας.


Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι φέτος η κυβέρνησή του ελπίζει να πετύχει με το παραπάνω τον στόχο που έχει θέσει για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 10,6% του ΑΕΠ.


Η Ιρλανδία είναι η τέταρτη πλέον φιλική χώρα για επενδύσεις στον κόσμο στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes -η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση.


Το μείζον συγκριτικό πλεονέκτημα της Ιρλανδίας είναι η πολύ χαμηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων (12,5%).


Η κυβέρνηση του Δουβλίνου μάλιστα αρνήθηκε να αυξήσει το συντελεστή αυτό, όπως απαιτούσε η «τρόικα» για να συνεχίσει την εκταμίευση των δόσεων της εξωτερικής βοήθειας προς τη χώρα.
xrimanews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news