facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Σενάριο για “σωσίβιο” Παπανδρέου σε διευρυμένο Συμβούλιο Αρχηγών με τη συμμετοχή Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών Κ.Σημίτη, Κ.Καραμανλή και Κ.Μητσοτάκη σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» του Σαββάτου.
Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαίωσαν αλλά ούτε διέψευσαν την πληοροφορία. Εφόσον πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο Συμβούλιο αναμένεται να συμβεί την εβδομάδα που έρχεται ώστε ο Γ.Παπανδρέου να πάει και με τις θέσεις του Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής της 17 Οκτωβρίου όπου θα συζητηθεί εκ νέου η βοήθεια προς την Ελλάδα. Και μόνον ότι έπεσε στο τραπέζι δείχνει την απελπιστική θέση στην οποία έχει περιέλεθι ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση μετα την αναποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει.

Την πρόταση αυτή έκανε πρώτη η Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ σε συνέντευξη της στο “Μέγκα” είπε ότι βλέπει οριστικές εξελίξεις για την διεύθετηση του ελληνικού χρέους. Ζήτησε μάλιστα στην περίπτωση σύγκλισης του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κρατηθούν πρακτικά, «ώστε να γνωρίζουμε στο μέλλον πώς τοποθετήθηκε ο καθένας». Πρότεινε να σχηματιστεί και κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.

Η χώρα χρειάζεται πολιτικές έκτακτης ανάγκης, δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Σε συνέντευξη της στο “Κεφάλαιο” επισήμανε την ανάγκη εξάντλησης κάθε προσπάθειας συνεννόησης, ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου με κοινά συμφωνημένη εθνική γραμμή. Τόνισε ότι το μέγεθος της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα δεν επιτρέπει ούτε κομματικές ούτε προσωπικές στρατηγικές.

«Με αυτή την έννοια θα συμφωνούσα με οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο, και νομίζω ότι το έχω αποδείξει στην πράξη» εξηγεί. Σε ερώτηση για το αν είναι «δημοκρατικά επιτρεπτή» μία τέτοια κυβερνητική λύση χωρίς να έχουν προηγούμενως γίνει εκλογές, η υπουργός απαντά ότι όλες οι πολιτικές επιλογές που κινούνται μέσα στο πλαίσιο της συνταγματικής μας νομιμότητας είναι δημοκρατικά επιτρεπτές.

zoomnews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news