facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι πιο διαβόητοι δικτάτορες του κόσμου που πέθαναν με φρικτό τρόπο [εικόνες]


Ο εξευτελιστικός – και κατά πολλούς βίαιος – θάνατος του τέως Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, έφερε στην επιφάνεια μνήμες από παλαιότερους αδίστακτους δικτάτορες, όπως ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Νικολάε Τσαουσέσκου. Όλοι πέθαναν υπό διαφορετικές συνθήκες αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό: είχαν φρικτό θάνατο.

Σαντάμ Χουσεϊν: 30 Δεκεμβρίου 2006

Όπως και ο Μουαμάρ Καντάφι, και ο Σαντάμ Χουσεϊν βρέθηκε κρυμμένος από Αμερικανούς στρατιώτες σε μια τρύπα, λίγο μεγαλύτερη από φέρετρο κοντά στη γενέτειρά του, το Τικρίτ, και όπως είχε πει τότε Αμερικανός αξιωματούχος «πιάστηκε σαν το ποντίκι στη φάκα». Στις 5 Νοεμβρίου κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, από ισραηλινό δικαστήριο και καταδικάστηκε σε κρέμασμα.
Αδόλφος Χίτλερ: 30 Απριλίου 1945

Έμεινε στην Ιστορία ως ο πιο παρανοϊκός δικτάτορας που γνώρισε ποτέ το ανθρώπινο είδος. Ευθύνεται για το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και κατά πολλούς του άξιζε χειρότερο τέλος. Οι απόπειρες δολοφονίας του ήταν αρκετές, ωστόσο τελικά πέθανε από το ίδιο του το χέρι. Ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε, λεπτά αφότου ενημερώθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έμπαιναν στην γερμανική πρωτεύουσα. Λίγο νωρίτερα αποχαιρέτησε τους κοντινούς του συνεργάτες, δηλητηρίασε τη σκύλα του και τα κουτάβια της με υδροκυάνιο, και στη συνέχεια αποσύρθηκε στην βιβλιοθήκη μαζί με την μόλις 2 ημερών σύζυγό του Εύα Μπράουν, η οποία επίσης αυτοκτόνησε με υδροκυάνιο. Τα πτώματά τους δεν βρέθηκαν ποτέ, καθώς ο Φύρερ είχε δώσει ρητή εντολή να κάψουν τις σορούς τους.
Νικολάε Τσαουσέσκου: 25 Δεκεμβρίου 1989

Οι στρατιώτες που προσφέρθηκαν για να εκτελέσουν το Ρουμάνο δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου και τη σύζυγό του Έλενα ήταν τόσοι πολλοί, ώστε έγινε κλήρωση για να επιλεχθούν οι «τυχεροί». Ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1989, και μετά από μια σύντομη δίκη στο Βουκουρέστι, το ζευγάρι που ζούσε σε ένα πολυτελέστατο παλάτι ενώ ο λαός λιμοκτονούσε, βρέθηκε απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα, με την κατηγορία της παράνομης συγκέντρωσης πλούτου αλλά και της γενοκτονίας. Η αρχική απόφαση προέβλεπε ότι θα εκτελεστούν ξεχωριστά, ωστόσο ικέτευσαν να πεθάνουν μαζί και η επιθυμία τους πραγματοποιήθηκε.
Μπενίτο Μουσολίνι: 28 Απριλίου 1945

Ο Μουσολίνι έκανε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με την ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι και 15 αξιωματικούς του, στις 27 Απριλίου 1945.Παρά το ότι μεταμφιέστηκε σε Γερμανό στρατιώτη, αναγνωρίστηκε από Ρώσους στρατιώτες ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα και συνελήφθη. Εκτελέστηκε την επόμενη ημέρα μαζί με την ερωμένη του και τους έμπιστους του. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Μιλάνο και εγκαταλείφθηκε έξω από ένα βενζινάδικο. Τρεις Ιταλοί βρήκαν το πτώμα και αφού το κλότσησαν, πετροβόλησαν και έσυραν στο δρόμο επί 4 ώρες, το κρέμασαν ανάποδα από τσιγκέλια σε ένα κρεοπωλείο.
Ιωσήφ Στάλιν: Ο μόνος που τη γλίτωσε

Ο «πατερούλης» πέθανε από εγκεφαλικό στο κρεβάτι του, στο σπίτι του κοντά στη Μόσχα, στις 5 Μαρτίου του 1953, σε ηλικία 74 ετών. Θεωρείται υπεύθυνος για το θάνατο τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, 9,5 εκατομμύρια εκ των οποίων εκτελέστηκαν εν ψυχρώ επειδή είχαν αντίθετες πολιτικές απόψεις από αυτόν. Παρά τα πολυάριθμα εγκλήματά του, δεν οδηγήθηκε ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης.
iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news