facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μισό εκατομμύριο πολίτες στο πλευρό της Ελλάδας

«Ως πολίτες που ανησυχούμε για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, σας προτρέπουμε να αλλάξετε ριζικά το προτεινόμενο ελληνικό «πακέτο» διάσωσης. Η συμφωνία για τη διάσωση πρέπει να ξαναγραφτεί και να διασφαλίζει πως το δημόσιο χρήμα εξυπηρετεί το συμφέρον του λαού και δεν επιβραβεύει τράπεζες και κερδοσκόπους που έχουν βοηθήσει στην πρόκληση της κρίσης».



Με το παραπάνω κείμενο η ακτιβιστική ομάδα των Avaaz η οποία έχει παγκόσμια δράση, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να εξετάσουν ξανά τη στάση τους προς την Ελλάδα και να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση.


Η Αvaaz ξεκίνησε σαν μια ομάδα ακτιβιστών από τις Ηνωμένες πολιτείες, ωστόσο πολύ γρήγορα η δράση της εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και πλέον τα μέλη της ξεπερνούν τα 9,5 εκατομμύρια.


Μπαίνοντας στο Site της ομάδας των ακτιβιστών (www.avaaz.org./en), διαπιστώσαμε πως το πρώτο του θέμα, έχει να κάνει με τη διάσωση της Ελλάδας. Με τίτλο «Ευρώπη: Οι λαοί ενάντια στις τράπεζες» το άρθρο μιλάει για τιςτράπεζες που απορροφούν την πλειοψηφία των χρημάτων που δίνονται προς τη χώρα μας.


Πιο αναλυτικά, η ομάδα των Avaaz αναφέρει:


«Απίστευτο, το κάνουν πάλι. Οι κυβερνήσεις δίνουν ακόμα περισσότερα χρήματα φορολογούμενων στις τράπεζες. Οπωσδήποτε πρέπει να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Να διασώσουμε την Ελλάδα και να σώσουμε την Ευρώπη. Όμως το πακέτο διάσωσης υποχρεώνει τους φορολογούμενους να πληρώνουν το 90% των αποτυχημένων επενδύσεων των τραπεζών. Ο Ελληνικός λαός δεν παίρνει ούτε σεντ, την ώρα που οι πλούσιοι τραπεζίτες απορροφούν όλα μας τα χρήματα. Και το ακόμα χειρότερο; Το 30% των χρημάτων καταλήγει σε καιροσκόπους που έχουν κερδίσει πολλά χρήματα ποντάροντας στη διάσωση.


Πως στο διάολο οι κυβερνήσεις μας έχουν βγάλει ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο πλημμυρίζει με χρήματα τις τράπεζες και δεν αφήνει στη χώρα τίποτα; Η απάντηση είναι πως οι πολιτικοί ζήτησαν από τους ισχυρούς τραπεζίτες να καταρτίσουν τη συμφωνία. Οι Υπουργοί Οικονομίας των χωρών μας σε λίγες μέρες θα αποφασίσουν για το σχέδιο. Ας τους στείλουμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα να αλλάξουν το σχέδιο και να σώσουν την Ελλάδα, όχι τις τράπεζες».
Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, οι υπογραφές που έχει μαζέψει η Avaaz ξεπερνούν τις 450.000 και στόχος είναι να φτάσουν τις 500.000.


Καταλαβαίνει κανείς πως οι Έλληνες που συνεχώς πλήττονται από φόρους, χαράτσια, περικοπές και άλλα σκληρά μέτρα, μπορεί να βάλλονται μέχρι και από την ίδια τους την κυβέρνηση, όμως σίγουρα έχουν «ισχυρούς» συμμάχους από το εξωτερικό.

tsantiri.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news