facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Επιστράτευση» των απεργών προανήγγειλε ο Λοβέρδος

Έκτακτη υγειονομική διάταξη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη συσσώρευση σκουπιδιών ενημέρωσε ότι θα εκδώσει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.


Ο υπουργός αποκάλυψε ότι οι γιατροί του ΚΕΛΠΝΟ πραγματοποίησαν αυτοψία σε διάφορα σημεία της Αθήνας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δημιουργείται «υγειονομική βόμβα».

Για το λόγο αυτό εξήγησε ότι θα προχωρήσει σε διάταξη, «όπως έκανα στις περιπτώσεις της Λακωνίας και της Μήλου».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «ειδικά σε πηγές μόλυνσης κοντά σε σχολεία και πυκνοκατοικημένες περιοχές θα είμαστε αυστηροί. Ο νόμος είναι αυστηρός. Εμείς θέλουμε να παρέμβουμε προστατευτικά για την δημόσια υγεία και όχι να περιορίσουμε τους κοινωνικούς αγώνες», ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι οποιαδήποτε απόφαση κατά των απεργών θα βγει με βάση το «δημόσιο καλό».

Με αυτή την ειδική διάταξη -η οποία επέχει θέση νόμου- ουσιαστικά θα τεθούν σε εφαρμογή αυστηρές ποινικές κυρώσεις στους εργαζόμενους στους τομείς καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άρνησή τους να προχωρήσουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, γεγονός που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Άλλωστε, σχετική εισήγηση έγινε χθες και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα για την προστασία της δημόσιας υγείας, το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με το σκεπτικό ότι πρέπει «να περιοριστεί η υγειονομική βόμβα που έχει δημιουργηθεί και η οποία απειλεί την υγεία του πληθυσμού».
protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news