facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η προσφυγή στη λαΪκή ετυμηγορία η μόνη λύση για κοινωνική ομαλότητα, ανέφερε

Εμμεση προτροπή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ευθύνες που έχει και απορρέουν από το Σύνταγμα απηύθυνε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στην σαρανταπεντάλεπτη συνάντηση που είχε με τον κ. Κάρολο Παπούλια.


«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την απόλυτη ευχέρεια από το Σύνταγμα να επιλέξει τους τρόπους για να προφυλάσσει το Σύνταγμα, τους νόμους και την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επέμεινε για την πρωτοφανή δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με τις πολιτικές αποφάσεις.

«Ολοι οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Βρισκόμαστε», είπε στον Πρόεδρο, «μπροστά σε μια ιστορική καμπή και οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν αποδειχθεί εγκληματικές».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι παρέδωσε ένα υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία και άμεση αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ως απαραίτητη προϋπόθεση της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της διαφύλαξης της κοινωνικής ομαλότητας.

Προσερχόμενος ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση , στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε : «Κύριε Πρόεδρε έρχομαι σε εσάς , τον κατά το Σύνταγμα , ρυθμιστή του πολιτεύματος», είπε ο κ. Τσίπρας, «για να σας καταθέσω ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με τις πολιτικές αποφάσεις. Και βεβαίως πιστέυω ότι είναι η στιγμή όλοι να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί αυτή η δυσαρμονία».

Λίγο πριν αναχωρήσουν οι τηλεοπτικές κάμερες από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «ο λάος μας είναι οργισμένος, υπάρχει μια αίσθηση κατάφορης αδικίας , ταπείνωσης και λεηλασίας και έχουμε ευθύνη να προλάβουμε εξελίξεις για να μη βρισκόμαστε μπροστά σε δυστάρεστα γεγονότα που ορισμένες φορές αδικούν και πρόσωπα και θεσμούς αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία μας».

Λίγο πριν εισέλθει ο κ. Τσίπρας στο γραφείο του προέδρου της Δημοκρατία μια δημοσιογραφος ρώτησε τον κ. Παπούλια «Είστε ακόμη οργισμένος κ. Πρόεδρε ; », ενοώντας τα γεγονότα που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης. Και ο κ. Παπούλιας απάντησε χαμογελώντας, «Οχι ,δεν είμαι».
Τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι κ.κ. Μουλόπουλος, Σκουρλέτης και Παππάς.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του υπομνήματος του κ. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νίκος Χασαπόπουλος tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news