facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Επιστολές απόγνωσης στον Παπούλια



Δεκάδες είναι οι επιστολές απόγνωσης που καταφθάνουν καθημερινά στην Προεδρία της Δημοκρατίας από παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και από μεμονωμένους πολίτες που απευθύνουν έκκληση στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία και να σταματήσει η επιβολή επιπρόσθετων φορολογικών μέτρων, αφού ήδη έχουν «γονατίσει». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τόσο του λαού όσο και των πολιτικών δυνάμεων και το γεγονός αυτό του δίνει αυξημένες δυνατότητες χειρισμών, «τις οποίες έχει απόλυτα ανάγκη η χώρα να θέσει τώρα σε εφαρμογή», όπως αναφέρουν αρκετές από τις επιστολές που έχουν φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορούν και πάλι σενάρια πολιτικών εξελίξεων με πρωταγωνιστή τον Κάρολο Παπούλια, εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων που ασκεί η τρόικα στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των μέτρων.

Συγκεκριμένα οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει μέχρι το τέλος του μήνα στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2012, όπως και στην ψήφιση όλων των μέτρων για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα, ενώ τα δημόσια ταμεία «στεγνώνουν» από τα μέσα Νοεμβρίου και η έκτη δόση είναι στον «αέρα». Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολιτικοί κύκλοι επαναφέρουν το σενάριο της ανάληψης πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διαθέτει ρυθμιστικές αρμοδιότητες και απλά μπορεί μόνο «να ενημερώνεται, να συμβουλεύει και να προειδοποιεί». Ο κ. Παπούλιας δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών που διανύει η χώρα, να ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση, όπου θα τεθεί ευθέως η ανάγκη εθνικής συνεννόησης μπροστά στις πρωτοφανείς εξελίξεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται ακόμη ο κ. Παπούλιας να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων με προκαθορισμένη διάρκεια ενός έτους και με αποστολή τη σωτηρία της πατρίδας.

Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας, με διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό, θα αναφερθεί στα αποτελέσματα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Αν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, η επόμενη κίνηση επαφίεται στον ανώτατο πολιτικό άρχοντα: ο κ. Παπούλιας έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί και τότε η χώρα οδηγείται σε εκλογές, εξέλιξη που δεν βρίσκει σύμφωνη την τρόικα.

Στο μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η ευρωζώνη πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις παραδοχές πάνω στις οποίες βασίστηκε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ, λέγοντας ότι πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.

http://www.trelokouneli.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news