facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αντιμέτωπος με ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ο Σαμαράς

Προάγγελο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εκτιμούν στην Συγγρού ότι θα αποτελέσουν οι συνεδριάσεις- θρίλερ των οργάνων της Ε.Ε., όπου επιχειρείται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και την κρίση χρέους της Ευρώπης, με δεδομένη και την αμερικανική πίεση να έχει κλείσει το θέμα μέχρι τη Σύνοδο της G20 στις αρχές Νοεμβρίου.


Με όλα τα σενάρια περί κουρέματος να έχουν μπει από καιρό στο μικροσκόπιο της ΝΔ, τα επιτελικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εμφανίσει επικοινωνιακά τις σχετικές αποφάσεις –εφ’ όσον αυτές ληφθούν μεθαύριο, κατά την έκτακτη Σύνοδο- ως «μάννα εξ ουρανού», παρακάμπτωντας το καθεστώς επιτροπείας στο οποίο θα τεθεί η χώρα, όπως τουλάχιστον φαίνεται να προωθείται ως σχέδιο από το Βερολίνο.

Στην κατεύθυνση αυτή, δεν αποκλείουν και νέα προσπάθεια από πλευράς του Μαξίμου να υπάρξει σύμφωνη θέση της ΝΔ, χωρίς όμως να τεθεί ζήτημα υπερψήφισης των νέων αποφάσεων από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, καθώς αυτό θα σήμαινε αυτομάτως εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συνεκτιμάται συνεπώς το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επιδιώξει πολιτικές ντρίπλες, προσανατολιζόμενη σε άλλες πρωτοβουλίες, όπως π.χ. το δημοψήφισμα.

Οι εκτιμήσεις των επιτελών του Α. Σαμαρά –όπως από τις αρχές Οκτωβρίου είχε επισημάνει το Newpost.gr- ως προς τη στάση των υπολοίπων μελών του ΕΛΚ απέναντι στον Πρόεδρο της ΝΔ ήταν ακριβείς. Σε μία μάλλον υποβαθμισμένου επιπέδου συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Σαμαράς αντιμετωπίστηκε πολύ διαφορετικά από την προηγούμενη φορά, όταν είχε βρεθεί να δέχεται πυρά από όλους, αναφορικά με την αδιαλλαξία του απέναντι στο πρόγραμμα της τρόικας και την άρνησή του να παράσχει πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η θέση της κ. Μέρκελ στη Σύνοδο του ΕΛΚ περιγράφει στο σύνολό της την κατάσταση με την Ελλάδα αλλά και εμμέσως αναγνωρίζει την ορθότητα των θέσεων Σαμαρά, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην προηγούμενη Σύνοδο του ΕΛΚ (σ.σ.: υπενθυμίζεται ότι τότε ο Σαμαράς είχε πει ότι «αν δεν πετύχει το πρόγραμμα, σε λίγους μήνες θα είμαστε πάλι εδώ να συζητάμε το ίδιο πρόβλημα). «Πρέπει να βρούμε τα αίτια της κρίσης» φέρεται να είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος διερωτώμενη αν η μεταδοτικότητα της κρίσης είναι συνέπεια του ελληνικού προβλήματος ή «χάσαμε χρόνο προσπαθώντας να λύσουμε το πρόβλημα» όπως ανέφερε κεκλεισμένων των θυρών.
Πάνος Ρασσιάς
newpost.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news