facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η κάθετη πτώση στις ασφάλειες ζωής «βουλιάζει» την ασφαλιστική αγορά

Ο κλάδος ζωής πρωταγωνιστεί στην μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων συμπαρασύροντας και την συνολική παραγωγή , σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο του έτους.


Συνολικά η παραγωγή ασφαλίστρων στους κλάδους ζωής, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ,έχει μείωση κατά 22.1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010 και μόνο τα συμβόλαια που είναι συνδεδεμένα με επενδύσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 3,4% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2010.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και οι ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου επανασχεδιάζουν σχετικά προϊόντα ή λανσάρουν νέα για την συγκεκριμένη κατηγορία ασφάλισης που συνδέεται με επενδύσεις.
Εκτίμηση στελεχών της αγοράς είναι ότι η πτώση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος , αλλά και στις αυξημένες εξαγορές –«σπάσιμο» συμβολαίων , καθώς πολλοί κάτοχοι τέτοιων συμβολαίων κατέφυγαν στην ακύρωσή τους , παρότι χάνουν σημαντικά ποσά , για να αντλήσουν ρευστό η γιατί δεν μπορούσαν να καλύψουν την πληρωμή των ασφαλίστρων.
Στο Γενικό κλάδο ασφαλίσεων η πτώση αγγίζει το 5,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα , παρότι σε αυτόν εντάσσονται και οι ασφάλειες των αυτοκινήτων, που είναι υποχρεωτικές και η μείωση είναι 22,4%. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων υπολογίζεται στο ενάμιση εκατομμύριο, από ένα εκατομμύριο που υπολογιζόταν πριν ένα χρόνο.
Στους άλλους κλάδους όπως πυρός η μείωση είναι 5,7 ,στις μεταφορές εμπορευμάτων 22,1% ,στις ζημίες αγαθών 9,6 % και στη γενική αστική ευθύνη 8,6%.
asfalisinet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news