facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Στα σαγόνια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ η Ελλάδα

Διοικητής της Deutsche Bank, της τράπεζας που ανέλαβε το ρόλο του συμβούλου του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση του γερμανικού δανείου προς την Ελλάδα και του ευρωπαϊκού πακέτου «στήριξης» και τη διαχεί­ριση της χρηματιστηριακής κρίσης (της ελληνικής και της ευρωπαϊκής) και το Νο2 της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.


Ο πανίσχυρος Γιόζεφ Άκερμαν δείχνει τα σαγόνια του στην Ευρώπη επιχειρώντας με κάθε τρόπο να διασώσει τις γερμανικές τράπεζες ακόμη κι αν η διάσωσή τους προυποθέτει όχι απλά την χρεοκοπία του ευρωπαικού Νότου αλλά ακόμη και την κήρυξη του Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο δικός του λόγος θα είναι καθοριστικός για την ανεξέλεγκτη η όχι χρεοκοπία της Ελάδας. Την ίδια στιγμή οι διεθνείς επαφές του Παπανδρέου και του Βενιζέλου εξαντλούνται στις συναντήσεις τους με τον Σαχινίδη!

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους μαρτυρούν οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη το απόγευμα.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, θα πραγματοποιηθεί κατευθείαν το απόγευμα Σύνοδος Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών και στη συνέχεια η Σύνοδος των 17 ηγετών της Ευρωζώνης.
Για την Πέμπτη προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες το Ecofin. Πηγή της ΕΕ είχε δηλώσει στο Reuters ότι δεν αποκλείεται να διεξαχθεί το Ecofin τις επόμενες μέρες, προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου.
Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες διεξήχθη έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον ΥΠΟΙΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Φίλιππο Σαχινίδη, νομικους και οικονομολόγους για τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών. Καθησυχαστικός για τα ασφαλιστικά ταμεία εμφανίστηκε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ, το σχέδιο απόφασης της Συνόδου θα περιλαμβάνει κούρεμα του ελληνικού χρέους στο 60%. Ο Βέλγος ευρωβουλευτής επικαλείται έγγραφο που κυκλοφορεί στη γερμανική Βουλή.
Ωστόσο, το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέρει ότι ενδεχομένως την Τετάρτη να μην υπάρξει απόφαση για το ελληνικό κούρεμα καθώς είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση οι ζημιές που θα κληθούν να αναλάβουν οι τράπεζες. Ωστόσο οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι το ποσοστό θα είναι μεταξύ 50% - 60%. Επίσης, αναφέρουν ότι ενδεχομένως να μην υπάρξει συμφωνία για το ύψος της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της μόχλευσης του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης EFSF.

«Προαποφασισμένο» το κούρεμα
Το ελληνικό ζήτημα κυριάρχησε στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, την Τρίτη. Ο επικεφαλής της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Λόταρ Μπίνσκυ, τόνισε ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι ήδη προαποφασισμένο.
Η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς είπε ότι το κούρεμα πρέπει να ξεπεράσει το 50% και σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώθηκε εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν σε κοινοτικό επίπεδο.
«Κάναμε ότι χειρότερο μπορούσαμε για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να υιοθετήσουν άμεσα σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
Υπέρ της εξεύρεσης μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της Ελλάδος τάχθηκε και η Ολλανδή ευρωβουλευτής Κόριεν Γούρντμαν, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σημειώνοντας ότι αν σημειωθεί πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα, ο κίνδυνος επέκταση της κρίσης στην Ευρωζώνη, είναι μεγάλος.


katohika.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news