facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ανοικτά τα σενάρια για πώληση Εθνικής και ΑΤΕ Ασφαλιστικής

Οι αυξήσεις κεφαλαίου που θα απαιτηθούν για τις ασφαλιστικές εταιρίες, των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών Εθνικής και Αγροτικής Τράπεζας, ιδιαίτερα μετά συμμετοχή τους στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσω των κρατικών ομολόγων, ενδεχόμενος να της οδηγήσουν και σε πώληση.

Με δεδομένη την καλή θέση τους στην αγορά και την συνεργασία τους με τα δίκτυα των μητρικών τραπεζών αποτελούν στόχο ενδιαφέροντος για πολυεθνικούς ασφαλιστικούς ομίλους που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.
Επίσης, οι μητρικές τράπεζες μέσω αυτής της διαδικασίας θα απέφευγαν το βάρος της γενναίας αύξησης των κεφαλαίων που θα απαιτηθεί καθώς και οι δύο ασφαλιστικές καταγράφουν ζημιές για το πρώτο εξάμηνο εξαιτίας της συμμετοχή τους στο PSI Συγκεκριμένα η Εθνική Ασφαλιστική από την συμμετοχή της στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής (PSI) παρουσιάζει ζημιές 103 εκατ. Ευρώ στο πρώτο εξάμηνο
Στην ΑΤΕ Ασφαλιστική η απομείωση ,από την συμμετοχή στο PSI , είναι ύψους 74,3 εκ. ευρώ, με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα μετά από φόρους να είναι αρνητικό για το πρώτο εξάμηνο και να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ύψος των 64,8εκ. ευρώ.
Ειδικά για την ΑΤΕ Ασφαλιστική υπήρξε και στον παρελθόν ενδιαφέρον από τον όμιλο της Groupama και εκτιμάτε ότι αυτό το ενδιαφέρον συνεχίζει να υπάρχει και ίσως να μην είναι και η μόνη ενδιαφερόμενη.
Στην Εθνική Ασφαλιστική ,που είναι και ο Leader της αγοράς, πιστεύεται ότι σε ενδεχόμενο πώλησης το ενδιαφέρον θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο και κύρια από ήδη εγχώρια δραστηριοποιούμενους πολυεθνικούς ομίλους.
Πάντως, ενδεικτικό του κλίματος αυτού ήταν και η αναφορά του Προέδρου της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Θεόκλητου, την περασμένη βδομάδα σε ασφαλιστικό συνέδριο, ότι οι τράπεζες θα σταθμίσουν το ενδιαφέρον τους για τις θυγατρικές τους ασφαλιστικές με βάση τις δικές τους κεφαλαιακές καλύψεις. Επιπλέον δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο συνεργασίας της Εθνικής Ασφαλιστικής με πολυεθνικούς ομίλους τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και ευρύτερα στα Βαλκάνια
asfalisinet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news