facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ηλίας Μόσιαλος: Αρκετά πια με τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας

Απάντηση στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους διορισμούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί συστηματικά να εξαπατήσει πολιτικά τους Έλληνες πολίτες, να τους πτοήσει και να τους απογοητεύσει, ιδίως σ’ αυτή την περίοδο, όπως σημείωσε, που οι πολίτες καλούνται να συμβάλουν σε μία τεράστια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Στις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για κύμα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα απάντησαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, κάνοντας λόγο για ψευδολογία, παραπληροφόρηση και απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης των πολιτών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Ο Η. Μόσιαλος για τις καταγγελίες της Ν.Δ.
Όπως υποστήριξε ο κ. Μόσιαλος, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά το μισθολογικό κόστος και ο αριθμός των απασχολουμένων στο δημόσιο, ενώ το πιο σημαντικό, επεσήμανε, είναι ότι έχει μειωθεί δραστικά το λειτουργικό κόστος του κράτους κατά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για το νοικοκύρεμα της Δημόσιας Διοίκησης και της προσπάθειας για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί συστηματικά να εξαπατήσει πολιτικά τους Έλληνες πολίτες, να τους πτοήσει και να τους απογοητεύσει, ιδίως σ’ αυτή την περίοδο, όπως σημείωσε, που οι πολίτες καλούνται να συμβάλουν σε μία τεράστια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Απέναντι στην ψευδολογία της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια για το θέμα των προσλήψεων είναι μία, τόνισε ο κ. Μόσιαλος, ότι όλες οι προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ



Ο Δ. Ρέππας για τις καταγγελίες της Ν.Δ..

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι μέσα σε δύο χρόνια στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο απασχολούνται 200.000 λιγότεροι εργαζόμενοι απ’ ό,τι το 2009, ενώ το 2010 και το 2011 υπάρχουν περίπου 80.000 αποχωρήσεις με συνταξιοδότηση.

Όσον αφορά το τακτικό προσωπικό, διευκρίνισε ότι οι νέες εγκρίσεις για προσλήψεις το 2010 και το 2011 είναι συνολικά για 7.385 εργαζόμενους, «5.190 εγκρίσεις το 2010 και 2.195 εγκρίσεις το 2011», ενώ όπως σημείωσε, «το 2010 έχουμε τη μεταφορά με το νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία 1.600 εργαζομένων της παλιάς Ολυμπιακής σε υπηρεσίες του δημοσίου και ακόμη έχουμε την έκδοση ατομικών πράξεων διορισμού για 23.000 άτομα, που είχαν επιτύχει σε διαγωνισμούς, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, κατά τα έτη 2007, 2008 και 2009, την περίοδο δηλαδή που κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία».

Όσον αφορά τώρα το έκτακτο προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μόσιαλος, από τους 120.000 εργαζόμενους το 2009 ο αριθμός τους έχει μειωθεί στους 74.500 το 2010 και το 2011 το έκτακτο προσωπικό έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο στους 34.800 εργαζομένους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, είναι η πρώτη κυβέρνηση που μειώνει την κρατική σπατάλη, μειώνει τον όγκο του κράτους και παίρνει το πολιτικό κόστος αυτών των αποφάσεων. Όπως είπε, οι λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου μειώθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ την τελευταία διετία, από 9,3 δισ. το 2009 σε 7,3 δισ. το 2011, την ώρα που το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου έχει μειωθεί μέχρι στιγμής κατά 15% - από 11,9 δισ. το α' οκτάμηνο του 2009, σε 10,1 δισ. ευρώ το πρώτο οκτάμηνο του 2011.

Για αυτό, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, δεν δικαιούνται να μιλούν αυτοί που «γονάτισαν το κράτος σε μια πενταετία, από το 2004 μέχρι το 2009, με τα ατέλειωτα ρουσφέτια, τις αλόγιστες προσλήψεις, τη μεγάλη ίδρυση αμειβόμενων επιτροπών, με τις προσλήψεις από τα παράθυρα μέχρι και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές». «Είναι γνωστές», είπε, «οι προσλήψεις στο Αττικό Μετρό ή την ΑΓΡΟΓΗ». «Αρκετά πια με τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας, αρκετά πια μ’ αυτή την ανευθυνότητα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην απάντησή του για το θέμα των προσλήψεων.

Oι δηλώσεις των κ.κ. Μόσιαλου και Ρέππα, προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκη.

«Χρειάστηκαν δύο υπουργοί και τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες για να απαντήσει η κυβέρνηση στις καταγγελίες μας για διόγκωση του σπάταλου κράτους, τις οποίες υιοθέτησαν και βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

Επισήμανε μάλιστα ότι όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τις αποκαλύψεις της ΝΔ, καθώς όπως υπογράμμισε, οι κ.κ. Μόσιαλος και Ρέππας δεν είπαν τίποτα για τις 30.000 προσλήψεις που έγιναν το 2010, για την αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία υπουργών ή για τη δημιουργία νέων κρατικών δομών.

«Γιατί ενώ δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων κάνουν το ακριβώς αντίθετο; Γιατί χρειαζόταν, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί τώρα ειδικός φορέας για να προβλέπονται τα… «τσουνάμι»; Γιατί, σε πολλές περιπτώσεις, προχωρούν σε συμβάσεις έργου, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ;», διερωτήθηκε.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε «το δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου»ότι ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας, καθώς όπως κατήγγειλε, την ώρα που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις και οριζόντιες περικοπές μισθών, δρομολογούν χιλιάδες νέες προσλήψεις.

«Οι πρακτικές τους δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές. Δεν μπορεί να απολύουν, να κόβουν τους μισθούς στο μισό, να αυξάνουν τους φόρους και ταυτόχρονα να διορίζουν. Δεν μπορεί ούτε να σιωπούν πια μπροστά στις αποκαλύψεις μας», υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης και επικαλέστηκε νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, μόνο τους δύο τελευταίους μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε και ενέκρινε 1.788 νέες προσλήψεις [Βλέπε άρθρο] .

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news