facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δημοψήφισμα για την κρίση στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Χ. Καστανίδης!

Σε δημοψήφισμα σχετικά με τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, χωρίς, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, ο κ. Καστανίδης είπε πως «η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη δημοσιονομική της πορεία και ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε τι θέλουμε. Να πει κάθε πολίτης τι θέλει και με βάση αυτό να γεννηθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα».


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, δεν διευκρίνισε ούτε το πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει. Ταυτόχρονα, είπε ότι το συγκεκριμένο ερώτημα μπορεί να διατυπωθεί από το υπουργικό Συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών. «Θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα» είπε.
Νωρίτερα ο κ. Καστανίδης παραδέχθηκε ότι «η κυβέρνηση δεν τα έχει κάνει όλα αλάνθαστα» τόνισε όμως ότι «αγωνίζεται σκληρά να κάνει το πατριωτικό της καθήκον και να μην επιτρέψει τη χώρα να διολισθήσει στη χρεοκοπία. Δίνει τη μάχη καθημερινά και μόνη».


O εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, απάντησε λέγοντας πως «είναι προφανές ότι αυτό που πρέπει να γίνει στον τόπο εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε» και ρώτησε τον Καστανίδη εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί, εάν ο λαός απορρίψει το ερώτημα. «Θα πρέπει να φύγετε», είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αυτό και πρόσθεσε: «Είστε επιζήμιοι για το τόπο, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος θα τον κυβερνήσει…».


Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν αποχωρήσει από την συζήτηση λόγω της απεργίας.


http://www.eklogika.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news