facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ!

Ο κουμπαράς υπήρχε αλλά τα αποθεματικά έχουν κάνει φτερά εδώ και καιρό...

Τίποτα δεν έχουν αφήσει όρθιο οι κυβερνώντες. Ακόμη και τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στο «Ταμείο Μολυβιάτη» για τους πυρόπληκτους νομούς της χώρας τα «δέσμευσαν» για να καλύψουν άλλες τρύπες του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι βουλευτές από Ηλεία και Μεσσηνία.
Το «ταμείο Μολυβιάτη», γνωστό και ως Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών καταργήθηκε με το νόμο 3895/2010, ενώ είχε 118 εκατομμύρια υπόλοιπο...

Με την κατάργηση του ταμείου τα χρήματα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οπότε η «τύχη» τους περιήλθε στα χέρια της «τρόικας», που έχει ισχυρό λόγο στην αξιοποίηση τους. Εκφράζονται φόβοι ότι τροϊκανοί θα υποδείξουν στην κυβέρνηση να τα χρησιμοποιήσει για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών και τότε δεν θα μείνει ευρώ για τους πυρόπληκτους.

Βουλευτές τόσο της Συμπολίτευσης όσο και της Αντιπολίτευσης έχουν κάνει διαβήματα διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομικών και απαιτούν στον προϋπολογισμό να υπάρξει «ξεχωριστό» κονδύλι με το ποσό που δικαιούνται οι πυρόπληκτοι, ώστε να «διαχωριστεί» πλήρως το υπόλοιπο των χρημάτων, δηλαδή τα 118 εκ ευρω, από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.

Αποδέκτης των διαμαρτυριών έχει γίνει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο οποίος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ρίχνει την ευθύνη στον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου.. Πάντως εντός των ημερών εάν δεν αποκατασταθεί πλήρως το «Ταμείο» θα πέφτουν οι ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ η μία μετά την άλλη…

apospasma.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news