facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Εξεταστική για την Οικονομία αποφάσισε να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία αποφάσισε να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα ζητά να διερευνηθεί πλήρως αν υπάρχουν ευθύνες στην υποβολή τροποποιημένων στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή , που οδήγησαν στην δημοσιονομική κρίση.


Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα ζητά να διερευνηθεί η περίοδος από το 2000 με σκοπό να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια για το έλλειμμα και το Δημόσιο χρέος.

Στην πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ειδική αναφορά στην απογραφή του 2004, καθώς και στην εκτόξευση του ελλείμματος την περίοδο 2007-2009.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην πρότασή τους αναφέρουν ότι όπως προκύπτει από την διαχρονική εξέλιξη του δημοσίου χρέους την περίοδο 2007 – 2009 υπήρξε ραγδαία αύξηση του χρέους, σε απόλυτους αριθμούς, αλλά και σε ποσοστό του ΑΕΠ, εξαιτίας κυρίως της διεύρυνσης των πρωτογενών δαπανών και του ελλείμματος.

Τονίζεται τέλος ότι για τα στοιχεία που είχαν σταλεί από τις ελληνικές αρχές στη Eurostat στις 22/10/2009, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις που αφορούσαν την πιστότητα και ποιότητα των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.

tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news