facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τις παράπλευρες απώλειες από ένα μεγαλύτερο «κούρεμα» φοβάται η Μέρκελ

«Απαιτείται μεγάλη προσοχή»

Η ευρωζώνη πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όσον αφορά τις επιπτώσεις από ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή, εκφράζοντας έντονους φόβους για τις παράπλευρες απώλειες που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια επιλογή.


Επανέλαβε ότι η περικοπή του χρέους δεν είναι πανάκεια, και τόνισε ότι ένα βαθύτερο κούρεμα «θα πρέπει να το τολμήσουμε μόνο εφόσον έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αποφευχθούν τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

«Και μόνο για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να φέρουν δομικές μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως θα ήταν «ανεύθυνο» να ληφθούν τέτοια μέτρα βιαστικά.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μία γρήγορη και ριζική λύση για την κρίση μέσα σε ένα βράδυ, επισημαίνοντας ότι τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν μαγική λύση και δεν μπορούν να υιοθετηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ακόμη, άσκησε κριτική στη Βρετανία και στις ΗΠΑ για την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

«Δεν μπορεί αυτοί που ζητούν, και κυρίως αυτοί που είναι εκτός ευρωζώνης, από εμάς να αναλάβουμε δράση για να διαχειριστούμε την κρίση, την ίδια στιγμή να αρνούνται εντελώς την εφαρμογή ενός φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών», δήλωσε η Μέρκελ.

Πρόσθεσε δε ότι θα αγωνιστεί για την καθιέρωση του φόρου σε παγκόσμιο επίπεδο είτε σε ευρωπαϊκό.
tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news