facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς

Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο


Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε για την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρωθυπουργός εξήγγειλε διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.




Δεν είναι γνωστό τι θα ζητήσει ο κ. Σαμαράς από τον κ. Κάρολο Παπούλια, αλλά η ΝΔ θεωρεί ότι η λύση στο «αδιέξοδο» που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι οι εκλογές και ακολούθως η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής.


Ξεκαθαρίζοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γ.Μιχελάκης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή», υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «έμμεσο εθνικό διχασμό που διακινδυνεύει την ένταξη στην ΕΕ» και «έσχατο εκβιασμό στον ελληνικό λαό».


Ο πρωθυπουργός, συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, είναι «αδίστακτος και επικίνδυνος, πέταξε στον αέρα σαν κέρμα την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη». «Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της... αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα» τόνισε ο Γ.Μιχελάκης.


Επιπλέον, μιλώντας στο Mega, o εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε την πρόταση του πρωθυπουργού ως "συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή" και υποστήριξε ότι πρόκειται για "έμμεσο εθνικό διχασμό που θέτει εν κινδύνω το μεγαλύτερο επίτευγμα της χώρας, την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
"Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να παίξει την Ελλάδα σε μία ζαριά. Είναι ένας εθνικός διχασμός. Αφού δεν μπόρεσε να καταστήσει συνένοχη τη Νέα Δημοκρατία, κάνει συνένοχο τον ελληνικό λαό. Παραμένει γαντζωμένος στη θυέση του οδηγού αλλά πατάει γκάζι και πάει κατευθείαν στο γκρεμό. Μία είναι η λύση: Εκλογές", υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης.
Σε γραπτή ανακοίνωση που ακολούθησε την πρώτη αντίδραση του εκπροσώπου της, η ΝΔ χαρακτηρίζει "αδίστακτο και επικίνδυνο", τον πρωθυπουργό και σημειώνει: "Ο,τιδήποτε άλλο εκτός από εκλογές αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη. Που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του ελληνικού λαού. Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι "αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη". Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον ελληνικό λαό. Αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί να κάνει συνένοχό του ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα".

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news