facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Εκτός ΝΔ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

Σαφές μήνυμα «στις συντεχνίες» έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς με την διαγραφή του προέδρου του ΣΑΤΑ κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου από μέλος της ΝΔ την Παρασκευή το βράδυ.


Είχαν προηγηθεί το μεσημέρι οι εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου εναντίον της κυβέρνησης και του διοικητή του ΙΚΑ κατά την διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών ταξί. «Ο κ. Λυμπερόπουλος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς τα εννοεί» ήταν η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Γιάννη Μιχελάκη. Είχαν προηγηθεί τα δελτία των οκτώ όπου μεταδόθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ που προκάλεσαν αλγεινές εντυπώσεις σε ένα τμήμα της κοινής γνώμης. Ο κ. Λυμπερόπουλος ο οποίος ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής είχε εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τη ΝΔ σε μία συγκυρία που ο πρόεδρος του κόμματος θέλει να στείλει μήνυμα εντός και εκτός χώρας ότι δεν ενθαρρύνει κινήσεις αμφισβήτησης της δημοσιονομικής προσαρμογής που υπερβαίνουν τα όρια. Παράλληλα θέλει να κατεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών για την πολιτική που θα ασκήσει την επομένη των εκλογών που εκτιμά ότι δεν αργήσουν. Επίσης να επιβεβαιώσει στην πράξη ότι «δεν ακολουθεί λαικιστική τακτική προκειμένου να ανέβει στην εξουσία». Η υπέρβαση των ορίων από τον κ. Λυμπερόπουλο του έδωσε την ευκαιρία να δείξει ότι αυτά που λέει τα εννοεί. Πολύ περισσότερο μάλιστα που η κίνηση αυτή έχει εσωκομματικό κόστος αφού ο κ. Λυμπερόπουλος ήταν στέλεχος της ΝΔ, οι ταξιτζήδες θεωρούνται πάντα μία υπολογίσιμη δύναμη και επιπλέον προκάλεσε δυσαρέσκεια και στους άλλους συνδικαλιστικούς παράγοντες. Ο ταξιτζήδες δεν είναι συνδικάτο με αριστερό χαρακτήρα, είναι ιδιοκτήτες φιλικά προσκείμενοι στη ΝΔ που στις πορείες τους κατεβαίνουν με ελληνικές σημαίες. Σε ένα άλλο επίπεδο η ενέργεια του κ. Σαμαρά εκ των πραγμάτων βοηθά την κυβέρνηση ενώ αφήνει τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί χωρίς πολιτική ομπρέλα.

Ο κ. Σαμαράς βέβαια είχε δώσει στίγμα προθέσεων στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την περασμένη Δευτέρα όταν τάχθηκε απερίφραστα εναντίον των προνομίων και των συντεχνιών «εναντίον εκείνων που παρακωλύουν την ζωή της πόλης ή απειλούν ότι θα κατεβάσουν τους διακόπτες» και είχε προσθέσει «τους το λέω κατάμουτρα και ας μην μας ψηφίσουν ποτέ». Οι δηλώσει αυτές μάλιστα είχαν προκαλέσει την αντίδραση του κ. Λυμπερόπουλου ο οποίος είχε απειλήσει με παραίτηση αλλά η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί στην συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά μετά από την μεσολάβηση του κ. Γιάννη Μανώλη. Ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού του κόμματος μένει εκτεθειμένος αφού πέρα από τη μεσολάβηση είχε στηρίξει προσωπικά τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων. Μέχρι τότε ο κ. Σαμαράς δεχόταν την κριτική ότι αποδοκιμάζει τους συνδικαλιστές όπως ο κ. Φωτόπουλος της ΔΕΗ που προέρχεται ενώ αποφεύγει να κάνει το ίδιο με τους δικούς του όπως ο κ. Λυμπερόπουλος. Του είχε καταλογίσει στήριξη των ιδιοκτητών ταξί από το βήμα της Βουλής για τα γεγονότα του καλοκαιριού ο κ. Παπανδρέου και επανειλημμένως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με σκοπό βέβαια να του δημιουργήσει πρόβλημα.

Την ίδια ημέρα πάντως ο κ. Μιχελάκης αποδοκίμασε και τις κινήσεις του κ. Μπαλασόπουλου της ΠΟΕ ΟΤΑ αν και αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των οδοκαθαριστών: «Κατανοούμε απόλυτα όσους πλήττονται τόσο βάναυσα και στηρίζουμε τα δίκαιά τους. Όμως! Ξεκάθαρες κουβέντες: Κανένας κ. Μπαλασόπουλος δεν μπορεί, ούτε να εκβιάζει την κοινωνία, ούτε να προπηλακίζει οποιονδήποτε, ούτε να καταλαμβάνει και να αποκλείει δημόσιους χώρους. Επικαλούμενος μάλιστα τη δήθεν ανοχή της κοινωνίας. Είναι αυτονόητο ότι παρόμοιες συμπεριφορές, από όποιον κι αν προέρχονται, είναι απόλυτα καταδικαστέες».
protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news