facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΠ: «Παλεύουμε για να μην ζήσει η ελληνική οικογένεια τη χρεοκοπία»

Με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών και με χλιαρά χειροκροτήματα από τους βουλευτές του, ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Με ιδιαίτερα σκληρό τόνο μίλησε γι' αυτούς που αναφέρονται σε
«νέο Γουδή» ενώ θερμό χειροκρότημα δέχθηκε όταν μίλησε για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια: «Τον δολοφόνησαν» -είπε- «γιατί ήθελε να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα».
«Στρατηγική μας απόφαση είναι πώς είμαστε και παραμένουμε στο ευρώ», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Παλεύουμε για να μην ζήσει η ελληνική οικογένεια τη χρεοκοπία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μίλησε για εθνικό διχασμό και ανέφερε χαρακτηριστικά «Κάποιοι καλλιεργούν μίσος και πατριδοκαπηλία» και στη συνέχεια πρόσθεσε «Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι μία κυβέρνηση που πασχίζει να βάλει τάξη»

Επιτέθηκε όμως και στη ΝΔ λέγοντας ότι «έφυγε αφού διέλυσε τη χώρα και την άφησε ανοχύρωτη σε μία ώρα που έμπαινε στη χειρότερη κρίση» και πρόσθεσε «Μας κατηγορούν ότι δε διαπραγματευόμαστε... Σοβαρά; Πού τα βρήκαμε τα 110 δισ. για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Μας τα χάρισε κανείς αυτά; Δε διεκδικήσαμε; Δεν πετύχαμε; διερωτήθηκε και τόνισε ότι δεν μπορούν να μας κατηγορούν αυτοί που δε διαπραγματεύτηκαν ποτέ στο εξωτερικό.»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επίθεση που εξαπέλυσε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και τους ιδιοκτήτες του: «δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε κανάλι που χρωστάει 500 εκ. ευρώ και να μην χρηματοδοτούν τις μικρές επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οφείλουμε να αντέξουμε στον πόλεμο για να κερδίσει η χώρα, να δείξουμε ψυχραιμία και να υψώσουμε το ανάστημά μας», και ότι «δεν λογοδοτούμε στους ψηφοφόρους, αλλά σε όλους τους Ελληνες και την ιστορία».

Μεγάλη έμφαση έδωσε στην κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης για το πολυνομοσχέδιο λέγοντας: «Κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου αποτελεί ένα επιχείρημα και μία δέσμευση προς τους εταίρους μας... Η ψηφοφορία της Πέμπτης θα πρέπει να είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε» ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι βουλευτές του κόμματός του θα το υπερψηφίσουν «Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το καθήκον τους, αυτό είναι πατριωτισμός, η ΚΟ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και κατά των Δικαστικών: «Μιλάνε για οικονομική κατοχή. Αυτή θα τη παλέψουμε όταν όλοι καταβάλουν τον οβολό τους. Και οι Δικαστές».

Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι σε πολλούς γνωστό, αλλά οι βουλευτές για τους οποίους τόσα λένε, αρνήθηκαν να πάρουν αυξήσεις. Οι Δικαστές όχι.»
Νωρίτερα είχε αναφερθεί στις τράπεζες λέγοντας πως «το συμφέρον των τραπεζών δεν συμπίπτει πάντα με το συμφέρον της χώρας», αλλά πρόσθεσε ότι οι τράπεζες θα μείνουν όρθιες γιατί η ίδια η κυβέρνηση θα το εγγυηθεί.
iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news