facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μακρύς ο πέλεκυς του Μακρυπίδη

Τα άκουσαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας από τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη. Οι υπόλοιποι υπουργοί του Πολυνομοσχεδίου, οι οποίοι απουσίαζαν από την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, θα τα μάθουν από μας, τη «zougla.gr».

Τ’ ακούς Γιώργο;


«Κύριε Ρέππα, κύριοι της Κυβέρνησης, είστε ευχαριστημένοι από την πολιτική των μισθών; Αυτό είναι φτωχολόγιο και όχι μισθολόγιο» ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην υφυπουργού.

«Κύριοι της Κυβέρνησης, υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν γι’ αυτό το μήνα μισθό 146 ευρώ (εννοεί την αφαίμαξη που έκανε το υπουργείο στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να βρομίσει η Αθήνα). Πώς θα ζήσουν τις οικογένειές τους; Είναι δυνατόν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να γίνουν ο μοχλός ανάπτυξης της κοινωνίας;» συνέχισε να τους χτυπάει λυπητερά καμπάνα ο Ανδρέας Μακρυπίδης.

Κι εκείνοι στον δικό τους… κόσμο.

«Η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα μέτρο σκληρό και ανάλγητο. Τι θέλουμε, κύριε Ρέππα; Εξυγίανση του κράτους ή απολύσεις; Θέλουμε ένα κράτος μικρότερο, ένα κράτος καλύτερο ή και τα δύο; Και γιατί δύο χρόνια τώρα δεν ξεκινήσαμε να το κάνουμε μικρότερο και μετά να το κάνουμε καλύτερο; Να πάμε στο μέτρο της συνταξιοδότησης, γιατί η εφεδρεία είναι ο προθάλαμος των απολύσεων. Είναι θεσμική εκτροπή, είναι ανάλγητο! Κύριε Κουτρουμάνη, θα κάνουμε πλούσιους τους εργατολόγους και τους συνταγματολόγους (λόγω προσφυγών)» επεσήμανε ο κύριος Μακρυπίδης στον πρώην συνδικαλιστή και αρμόδιο σήμερα υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ο πρώην υφυπουργός μίλησε και για το άρθρο 37.

«Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η κόκκινη γραμμή, να μην σας περάσει ούτε ως σκέψη. Θα οδηγηθούμε στον επιχειρησιακό Μεσαίωνα».

Βαγγέλη τ’ ακούς; Αλλά που να προλάβεις να ακούσεις, σ’ αφήνει η ηχώ της φωνής σου; Εγώ κι εγώ!

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news