facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Σε πενθήμερη αποχή προσανατολίζονται οι δικηγόροι

Ζητούν να μην μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους

Σε πενθήμερη πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, προσανατολίζονται οι δικηγόροι, σε περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφέρει δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως είναι τα συναινετικά διαζύγια, η έκδοση διαταγών πληρωμής, κ.λπ.


Κατά τη σημερινή Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε στην Αθήνα, ένα από τα βασικά της θέματα ήταν η μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους, όπως είναι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων και διαταγών πληρωμών, η εγγραφή υποθήκης για τη λήψη δανείων, κ.λπ.

Η Ολομέλεια με ψήφους 34 έναντι 22 και ένα παρόν, αποφάσισε: «Να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης το αργότερο έως την 12η. 10.2011. Στη συνάντηση αυτή να υπάρξει γραπτή δήλωση του υπουργού ότι δεν θα γίνει μεταφορά της δικαστηριακής ύλης (συναινετικών διαζυγίων, διαταγών πληρωμής, προσημειώσεων υποθήκης), Σε περίπτωση που δεν γίνει η ανωτέρω συνάντηση ή δεν υπάρξει η γραπτή δήλωση, οι δικηγόροι της Ελλάδος θα απέχουν από τα καθήκοντα τους από την 13η.10.2011 έως και την 19η.10.2011».

Παράλληλα, αποφάσισε αν τελικά γίνει αποχή οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας να παραμείνουν κλειστοί και κατά την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης .

Επίσης, η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι «και ο νόμος για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την αντίθεση των δικηγόρων, δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από αυτόν».

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χαράλαμπός Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους δικηγόρους ότι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων δεν μπορεί να ανατεθεί στους συμβολαιογράφους ενώ ως προς τη μεταφορά των προσημειώσεων ακινήτων για την λήψη δανείων, ο πρόεδρος της ΕΔΕ επισήμανε, ότι η παραμονή τους στα δικαστήρια (όπως ισχύει σήμερα) δεν δημιουργεί πρόβλημα καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news