facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Απολύσεις στα υπουργεία φέρνει η εγκύκλιος Ρέππα

Η κυβέρνηση θέτει εσπευσμένα σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς της για μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων υπουργείων, γενικών γραμματειών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Οι περικοπές στις μονάδες του στενού δημόσιου τομέα θα αφήσουν χωρίς αντικείμενο μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, που κατέχουν θέσεις ευθύνης.


Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» αυτοί θα υποβιβαστούν, χάνοντας μεγάλο μέρος των απολαβών τους, βάσει του νέου μισθολογίου.

Το κύμα των περικοπών θα φέρει προ των πυλών τη νέα φουρνιά των εφέδρων για το 2012, ενώ αναμένεται ότι θα ανοίξει την κερκόπορτα των απολύσεων από μία «δεξαμενή» 400.000 εργαζομένων, αφού, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον οι θέσεις αυτές υπάρχουν».

Υπό τις ευλογίες της τρόικας, που ζητάει επιτακτικά από την πρώτη στιγμή δραστικές περικοπές στο δημόσιο τομέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, επεξεργάζεται εγκύκλιο, που θα αποσταλεί προς υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων, ζητώντας να καταρτίσουν άμεσα σχέδια νομοθετικών διατάξεων. Με αυτά, θα τροποποιούν τους οργανισμούς τους, περιορίζοντας τις οργανικές τους μονάδες και μεταθέτοντας τη συνολική αναδιοργάνωση των υπουργείων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είχε προηγηθεί, στις 15 Σεπτεμβρίου, επιστολή του κ. Ρέππα προς τους συναδέλφους του, η οποία άνοιγε, ουσιαστικά, τον «ασκό του Αιόλου» για τον περιορισμό του Δημοσίου.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news