facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΕΣΕΤ: Προειδοποίηση για τις «υπέρμετρες πιέσεις» της τρόικας


Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «αποσύνθεσης όλου του ερευνητικού συστήματος εξαιτίας των υπέρμετρων πιέσεων που ασκούνται στη χώρα» κρούει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) Σταμάτης Κριμιζής.


Σε επιστολή του προς μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με τίτλο «Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι» σημειώνει μεταξύ άλλων: «Φανταστείτε να σας ζητούσαν να αναδομήσετε ριζικά μια ερευνητική δομή μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα λίγων εβδομάδων, όπως απαιτούν σήμερα οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας. Κάτω από αυτή την υπέρμετρη πίεση χρόνου η μόνη επιλογή είναι να προβεί κανείς σε δημοσιονομικές περικοπές, αδιακρίτως και χωρίς αξιολόγηση, με δυνητικά σοβαρές συνέπειες για τις μελλοντικές προοπτικές ανάκαμψης».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να εφαρμόσει τις, δίχως άλλο απαραίτητες, μεταρρυθμίσεις με τρόπο ομαλό και συντεταγμένο. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται περισσότερος χρόνος και κατάλληλη υποστήριξη. Η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ερευνητικού ιστού της χώρας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα (με όποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις χρειάζονται) και να μην υπονομευτεί και διακινδυνεύσει» προσθέτει.

Καταλήγοντας κάνει έκκληση στα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και ζητεί την υποστήριξή τους προς τις κυβερνήσεις τους και αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς «για να πεισθούν να δείξουν μεγαλύτερη κατανόηση και να υποστηρίξουν μια πιο ορθολογική αντιμετώπιση της κατάστασης έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει ρεαλιστικά να φθάσει στους κοινούς μας στόχους».
protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news