facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Προς κατεδάφιση αυθαίρετα και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι


Σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ιόνια νησιά

Μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των, υπό κατεδάφιση, αυθαίρετων κτισμάτων σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά. 

Τα αυθαίρετα αυτά κτίσματα βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

Ειδικότερα, μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί 700 υποθέσεις αυθαίρετων κτισμάτων εκ των οποίων, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση.

Μάλιστα, έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά περιφέρεια, είναι 113 στην Δυτική Ελλάδα, 384 στην Πελοπόννησο και 70 στα Ιόνια Νησιά. 

Όσον αφορά στην κατεδάφιση των κτισμάτων, αναμένεται να την αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Πάντως, σύμφωνα πάντα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πρώτα στην λίστα προς κατεδάφιση, θα είναι τα πολυτελή κτίσματα και όχι τα μικρά οικήματα, βάσει του σκεπτικού ότι ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news