facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το σχέδιο των Γερμανών για οριστική λύση στην κρίση χρέους

Υπό συζήτηση τίθεται σχέδιο που περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.


Το προσχέδιο για το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, που παρουσιάστηκε στο Βερολίνο σε Γερμανούς βουλευτές, προβλέπει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε έναν ευέλικτο μηχανισμό για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους

Ο οδικός αυτός χάρτης, τον οποίο διέρευσε η Wall Street Journal, προβλέπει ότι το Ταμείο θα μπορεί να αγοράζει κρατικό χρέος απευθείας από χώρες που εκδίδουν νέα ομόλογα ή από τις δευτερογενής αγορές.

Όσον αφορά τις αγορές χρέους στις δευτερογενής αγορές, θα απαιτείται προηγουμένως αίτηση και έγκριση από την Επιτροπής Εργασίας του Eurogroup και το Δ.Σ. του ΕΤΧΣ. Πράγμα που σημαίνει ότι θα αποφεύγονται πολύπλοκες πολιτικές διαπραγματεύσεις αφού αποφάσεις θα λαμβάνονται ταχύτατα από τους γραφειοκράτες της Ε.Ε.

Το ΕΤΧΣ στο νέο του ρόλο θα αντικαταστήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στις αγορές των κρατικών ομολόγων, αλλά το πεδίο εφαρμογής του Ταμείου θα είναι πιο περιορισμένο.

Θα υπάρχει περιορισμένη μόνο δημόσια γνωστοποίηση της αγοράς ομολόγων, καθώς ο όγκος των αγορών, η δομή και η τακτική της αγοράς θα αποφασίζονται εν κρυπτώ από υποεπιτροπή του Eurogroup.
newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news