facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Συσπειρώνει τη Ν.Δ. το «όχι» του Σαμαρά

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
«Η δημοκρατία πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις, δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «κάψει» την προοπτική της χώρας για μια άλλη λύση», αναμένεται να τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος, μετά την οριστική ρήξη του με τον πρωθυπουργό και λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Κυριακής, όπου θα συζητηθεί και το ελληνικό «κούρεμα».

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, θα αναλύσει στον Κάρολο Παπούλια τις θέσεις και τους προβληματισμούς του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και θα εξηγήσει γιατί αρνήθηκε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούν.

«Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς θα πάει στις Βρυξέλλες, όπως κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο ανταποκρινόμενος στο εθνικό του καθήκον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. «Δεν θα πάει όμως μαζί με τον πρωθυπουργό», συνέχισε. «Δεν βοηθιέται η χώρα με σύμπραξη στο κακό, στο λάθος. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως πάντα, θα υπερασπιστεί μια άλλη πολιτική, που μπορεί να βγάλει πιο γρήγορα τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησε η πολιτική Παπανδρέου».

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, ότι με το «όχι» Σαμαρά στον Παπανδρέου δεν δείχνουν να διαφωνούν τα στελέχη του μεσαίου χώρου (Δένδιας, Μητσοτάκης κ.ά.), τα οποία γενικά τάσσονταν υπέρ της αναζήτησης συναινέσεων, διαφωνώντας με τη σκληρή γραμμή που είχε ακολουθήσει στο παρελθόν ο πρόεδρος του κόμματος. Εκτιμούν μάλιστα ότι με δεδομένη και την εύθραστη συνοχή που παρουσιάζει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας, που οδηγεί από το κακό στο χειρότερο, οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος.

«Δεν έχει εθνική γραμμή», υποστήριξε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. «Δεν έχει "κόκκινες γραμμές" στην πολιτική του», συνέχισε. «Δεν έχει παρουσιάσει κανένα τέτοιο σχέδιο, ώστε να ζητήσει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να το υπερασπιστούν από κοινού. Δεν έχει κοινές θέσεις, ούτε καν με τους υπουργούς του και ακόμη περισσότερο με τους βουλευτές του κόμματός του».

Ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ., Θανάσης Σκορδάς, αναφέρθηκε και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ενώ είναι μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής δεν γνωρίζει τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. «Οταν λοιπόν τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ποιες είναι ο εθνικές γραμμές σε αυτά τα ζητήματα, για ποια κοινή εμφάνιση μιλάμε και να συναινέσουμε σε τι;», αναρωτήθηκε στον ΑΝΤ1.
enet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news