facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μόλις είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δεν υπέβαλλε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κανενός είδους πρόταση για συγκυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που έφτασε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή συνοδευόμενος από τους κυρίους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξήλθε φανερά εκνευρισμένος, ίσως και οργισμένος σύμφωνα με όσα μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε και παρουσίασε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει στην πορεία των διαπραγματεύσεων και τα σενάρια για την έκβασή τους εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την στήριξη της ΝΔ για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη και πρότεινε στον κ. Σαμαρά κοινή δράση και στάση στην Ελλάδα και διεθνώς.

Στην ερώτηση τι σημαίνει αυτό, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου παρέπεμπαν στον κ. Αντώνη Σαμαρά λέγοντας σιβυλλικά: "Αν θέλει ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να σας πει τι του πρότεινε ο πρωθυπουργός". Σύμφωνα με τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ αν στηρίζει αυτά που λέγονται και γράφονται για Γουδί, κρεμάλες και ειδικά δικαστήρια και τον κάλεσε να τα αποκηρύξει, εφ' όσον δεν συμφωνεί. "Δεν τα λέω εγώ αυτά", φέρεται να απάντησε ο κ. Σαμαράς στο κάλεσμα του κ. Παπανδρέου να πάρει θέση για όσα ακούγονται και δημιουργούν βαριά ατμόσφαιρα.

Κατά πληροφορίες, στην έναρξη της συνομιλίας των δύο ανδρών ο πρόεδρος της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε στον κ. Παπανδρέου για το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που προηγήθηκε χρονικά του ραντεβού τους.

Δεν είναι δυνατό να με καθυβρίζεις από το βήμα της Βουλής είκοσι λεπτά πριν ξεκινήσει η συνάντησή μας και μετά να ζητάς συναίνεση, επιχειρηματολόγησε ο κ. Σαμαράς κάνοντας λόγο για πολιτική απρέπεια του κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό μια σύντομη ενημερωση και ο κ. Παπανδρέου -ο οποίος ζήτησε από τον κ. Σαμαρά την στήριξη της ΝΔ στο θέμα του πολυνομοσχεδίου που τιθεται προς ψήφιση την Πέμπτη- υποσχεθηκε ότι θα παρέχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις.

Στελέχος της ΝΔ σημείωνε ότι η αίσθηση που αποκόμισαν μετά τη σύντομη συνάντηση είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θέλει να πολώσει το πολιτικό κλίμα εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Πέμπτης.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επισημαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρότεινε στον κ. Σαμαρά να συγκυβερνήσουν τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη φάση. Συνεργάτες του πρωθυπουργού διαρρέουν ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον αρχηγό της ΝΔ "αντιπολίτευση με κανόνες" και κατά τις ίδιες πηγές του συνέστησε προσοχή σε όσα λέει και ό,τι κάνουν τα στελέχη της ΝΔ προκειμένου αφ' ενός "να μην εκτίθεται η χώρα στο εξωτερικό" και αφ' ετέρου να προβάλλεται ενιαίο μέτωπο των δύο μεγάλων κομμάτων προς τα έξω.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, γίνεται αντιληπτό -λένε στελέχη της ΝΔ- γιατί ο κ. Σαμαράς σκεφτηκε ακόμη και να ζητήσει την ακύρωση της συνάντησης η οποία μετατέθηκε χρονικά κατά 45 λεπτά (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσει το τετ α τετ των δύο αρχηγών στις 19.00) και άλλαξε δύο φορές ο τόπος της πραγματοποίησής της.

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, στη 1 με την Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, κ. Αλέκα Παπαρήγα και στις 2 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα.
protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news